“Kökünü Kazıyacağız Dediniz! Kök Salmalarına Göz Yumdunuz!”

“Kökünü Kazıyacağız Dediniz! Kök Salmalarına Göz Yumdunuz!”

“Gerçek suçlular üzerine gidilmedikçe yapılan yargılamalarla geçirilen zamanboşa geçen zamandır!” geçmiş dönem CHP Bursa Milletvekili ve İl Başkanı Yahya Şimşek’ten dikkat çeken uyarı. Şimşek; “15 Temmuz darbeye teşebbüs olayında bir çok şehit ve yaralı kurban verildikten sonra siyasi iktidarın tek hakimi “KÖKÜNÜ KAZIYACAĞIZ” demişti. Bu sözün üzerinden uzun yıllar geçmiş olmasına, neredeyse her gün yeni yeni gözaltı ve tutuklamalar yapılmasına karşın ne hikmetse bir türlü kökü kazınamadı ve hala bu işlemler yoğun bir şekilde devam ediyor. Öyle ki; korona virüs nedeniyle kısa süre önce cezaevlerindeki tutuklu ve hükümlülerin sayısının azaltılmasına çıkartılan af yasası dahi yetmemiştir.

FETÖ silahlı Terör Örgütü diye adlandırılan ve neredeyse on binlerce kişiyi içinde barındıran bu suç örgütü devlet içinde adeta cirit atarak örgütlenir ve devlet içinde paralel yapılanma diye adlandırılırken siyasi iktidar sahipleri bu örgütlenmeleri nasıl görmezlikten gelebilirler diye düşünülmemiş olması bu soruşturmadaki önemli bir eksiklik değil mi?

Gelelim henüz acısı hala yüreğimizde tazeliğini koruyan ve çok sayıda ölü ve yaralı verdiğimiz İzmir depremine. Yaşanan olaydan sonra yapılan açıklama-larda yetkililerden yine aynı tür açıklamalar yapılması-na karşın,sadece yıkılan binaları yapan müteahhitler- den 7 kişinin tutuklanması yapımından bu yana çok uzun yıllar geçmiş olmasına karşın,binaların süreç içinde sütunlarının yer değiştirmiş olduğu iddiaları ortaya atıldığına göre şayet doğru da çıkarsa bu durum da devletin denetim yetkisini kullanmadığının,açık ve net ifadesi değimlidir? Bu durum devlet adına denetim yetkisine sahip olanların siyasi nüfuz kullanmış olduk- larını akla getirmez mi?

Bütün bu ve benzeri soruların çözümü için bu olayların yargılamasına mutlaka siyasi ayağın da dahil edilmesi gerekmez mi?

Bu tür davaların yargılamasına korumacı siyasi ayak da dahil edilmezse “KÖKÜNÜ KAZIYACAĞIZ” sözü laf olsun torba dolsun dan öte bir anlam ifade etmez.” Dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?