Kirazlıyayla’da ağaç katliamı

Kirazlıyayla’da ağaç katliamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ilan edilen 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü öncesi madenci şirket Bursa’da ağaç katliamına başladı.

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü öncesi Bursa’nın Yenişehir ilçesi Kirazlıyayla köyünde ağaç katliamı tekrar başladı.

Kirazlıyayla’da yıllardır maden işleten Meyra Madencilik adlı şirket cevher zenginleştirme ve atık tesisi çalışmalarına yeniden başladı. Bölge halkının itirazı üzerine mahkeme, yürütmeyi durdurma kararı vermiş, şirket bölgeden ayrılmıştı. Son olarak Bursa 1. İdare Mahkemesi, bilirkişilerin çevresel etki değerlendirme (ÇED) olumlu kararının teknik olarak yetersiz olduğuna ve projenin bölgeye vereceği zararları tespit etmesine rağmen bölge halkının itirazlarını reddetti.

Jandarma eşliğinde çalışmalar başladı

Mahkeme kararı üzerine bölgeye gelen şirket jandarma eşliğinde çalışmalara başladı. Köylülerin çalışmaların yapıldığı alana girmesi jandarma tarafından engellendi.

Sabah saatlerinde çevik kuvvet ve jandarmanın köye geldiğini söyleyen Recep Sarı, “Çalışma alanını kuşattı. Mahkemenin kendi atadığı bilirkişilerine rağmen adalet sağlanmadı. Bu projenin buraya yapılamayacağını belirttiler. Hadi biz cahiliz, dinlemiyorsunuz. Kendi atadığınız, uzmanları bilirkişileri niye dinlemiyorsunuz. Biz yargıya baskı yapıldığını düşünüyoruz. Adalet varsa bizim için de uygulanmalı” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?