Yıldırım Meclisi’nde “Suriye Gerginliği”

Yıldırım Meclisi’nde “Suriye Gerginliği”

Yıldırım Belediyesi Kasım ayı toplantısı yapıldı. Belediye Başkanı Oktay Yılmaz salona Yıldırım Belediyesi bünyesinde görev yapan ve İzmir depremimde görev alarak 62 yaşındaki vatandaşımızı enkaz altından çıkartan Arama kurtarma ekibi ile alkışlar arasında girdi. Öncelikle Arama Kurtarma ekibi İzmir’deki çalışmaları hakkında Belediye Meclis Üyelerine bilgi verdi. Bireysel söz alan İYİ Parti Meclis  Üyesi ve Grup Sözcüsü Ferit Gürsoy; Arama kurtarma ekibinin çalışmalarından ve başarılarından dolayı kendilerini kutladığını ve bu ulvi görevde gösterdikleri başarıdan dolayı ödüllendirilmeleri için önerge verdiklerini söyledi. Verilen önerge değerlendirilmek üzere Başkanlık makamına sunulmak üzere tüm siyasi partilerin oybirliği ile kabul edildi.

Daha sonra meclis toplantısına geçildi. Gündem dışı konuşmalarda sıra İYİ Parti Grup Sözcüsü Ferit Gürsoy; “Deprem öldürmez, sağlam inşa edilmeyen binaların öldürdüğünü söyleyerek. Maalesef Ülkemizde Herkes Müteahhit, Türkiye’de toplam 453.000 Müteahhit varken, Almanya’da 3.500, tüm Avrupa’da 25.000 Müteahhit olması akıllarda soru işaretine sebep veriyor. Bu kadar çok Müteahhit olmasının nedeni aslında çok basit; Bizde Fırıncı Müteahhit, Mobilyacı Müteahhit, Kabzımal Müteahhit, Kuyumcu Müteahhit Vs. herkes Müteahhit olunca sonuç maalesef 3 oda 1 tabut olmaktan öteye gitmiyor “ dedi.

Gündem dışı konuşmasına devam eden Gürsoy, Yıldırımda ki mevcut projeler hakkında Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’dan bilgi istedi. Mevcut projeler arasında Doğalgaz olmayan mahalleler, Yaşam Merkezleri ve Gençlik Aktivite merkezi, Yıldırım İstihdam Merkezi gibi projeler hakkında Başkan Oktay Yılmaz bilgiler verdi.

Kasım ayı Meclis Toplantısı gündemlerine geçildiğinde ise ortam biraz hararetlendi. Yıldırım Meclisine3/3 nolu önerge  “Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü’ nün, İlçemizdeki mültecilere yönelik Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Türkiye Ofisi (UNHCR) ile Yıldırım Belediyesi iş birliği kapsamında ilçemizdeki sosyal bütünleşmeyi sağlamak, barışçıl birlikte yaşamayı arttırmak üzere mültecilere ve yerel halka yönelik toplumsal entegrasyonun sağlanması için dil kursları, beceri geliştirme eğitimleri, meslek edindirme kursları, girişimcilik vb. konularda eğitim ve materyal desteği, sağlık ve önleyici tedbirler kapsamında ise malzeme desteği ile Belediyemizin sunmuş olduğu hizmetlerde işbirliği yapılması adına hazırlanan mutabakat metninin imzalanması için Belediye Başkanımız Sayın Oktay YILMAZ’ a yetki verilmesi talebiyle ilgili yazısı. “ okunduğunda söz alan İYİ Parti Grup sözcüsü Ferit Gürsoy;

“ Başkanım, değerli Meclis Üyeleri, bu önerge tamamen Suriyeli Misafirlerin misafirliklerini kalıcı olmalarını sağlamakla ilgilidir. “Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Türkiye Ofisi (UNHCR) “ aslında şunu demektedir. “ Sakın bunları Avrupa’ya ya da Ülkelerine göndermeyin, alın içinize sarın sarmalayın, bünyenizde entegre edin.” Bunu ne ben ne İYİ Parti asla kabul edemeyiz. Alın paranızı başınıza çalın. Akıl karı iş değil içime sindiremiyorum. Bu konuda dertli bir tek İYİ Parti’mi sizler bunu nasıl içinize sindiriyorsunuz.” diyerek önergeye karşı olduklarını söyledi. Oturumu yöneten Belediye Başkanı Oktay Yılmaz ise “ Ferit bey olayı politize ediyorsunuz, bu mesele Yıldırımın meselesi değil ülke meselesidir, Lütfen Yıldırımla ilgili söyleyeceğiniz varsa söyleyin “ deyince Gürsoy “ Nasıl Ülke meselesi önerge Yıldırım Meclisi’ne geldi, burada konuşmayacağız da nerede konuşacağız, sokakta mı konuşalım. Bu müsafirler ilerleyen zamanlarda Ülke ekonomisini, Ülke güvenliğine ve kültürüne zarar verecekleri kamuoyu araştırmalarıyla tespit edilmiş olup bu konuyu nasıl gündeme almamamızı beklersiniz.” Gürsoy sözlerine şöyle devam etti “ İYİ Parti Grubu olarak bu önergeye ret vereceğiz ve sizin de bu önergeyi geri çekmenizi bekliyoruz. “ dedi. Belediye başkanı Oktay Yılmaz ise “ Biz bun desteği eğitim amaçlı kullanacağız, çocukları eğiteceğiz, topluma kazandıracağız” diyerek Madde İYİ Parti ve CHP Red, AKP ve MHP oylarıyla Yıldırım Meclisinde kabul edildi. Meclis sonrasında da konuyla ilgili tartışma salon dışına çıktı. Olaylar saygı çerçevesinde son bularak Kasım ayı meclis toplantısı son buldu.

 

 

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?