AK PARTİ GİDERSE EKONOMİ DÜZELECEK Mİ?

AK PARTİ GİDERSE EKONOMİ DÜZELECEK Mİ?

Saadet Partisi Mustafakemalpaşa ilçe kongresinde konuşan il müfettişi İsmail Özdemir, “ekonomiye para verirseniz ekonomi canlanır.” dedi.

2002 yılında bir asgari ücretlinin 11 tane küçük altın alabildiğini ama şuan 3 tane alabildiğini söyleyen Saadet Partisi Bursa il müfettişi İsmail Özdemir şu açıklamalarda bulundu.

2002’DE 11 ÇEYREK ALTIN, 2020’DE 3 ÇEYREK ALTIN ALINIYOR

“Döviz aldı başını gidiyor, dövizi bir kenara koyduk, altında aldı başını gidiyor. Şöyle bir hesap yaptığımızda 2002 yılında AK Parti iktidara geldiğinde bir asgari ücretle 11 tane küçük altın alınıyordu. 2020’nin başında Ocak birde 5 tane küçük altın alınabiliyordu, şimdi üçe düştü. İşte bu asgari ücretlinin memurun emeklinin işçinin esnafın fakirleştiğini en açık delilidir. İnsanlarımız fakirleştirir diyorlar ve ihtiyaçlarını karşılayamayacak bir duruma getiriyorlar.”

FUTBOL KULÜPLERİNİN HEPSİ BORÇLU, TRANSFER YAPAMADILAR.

“Bunu sonuncu da bakınız, bunlar orantılı olarak 2002 yılında bankalardan kredi kullanan tüketici kredisi ve konut kredisi kullananların sayısı 3 milyondu. 2020 Temmuz ayında Türkiye Bankalar Birliği’nin yayınladığı rapora göre 33 milyon 400 bin insan bankalara kredi borçlusu haline getirildi. 18 yaşına kadar zaten kredi vermiyorlar. 18 yaşına kadar olan nüfusumuzu çıkarırsak ve 65 yaşın üzerindeki vatandaşlarımıza da kolay kolay kredi vermiyorlar onları da çıkartırsak, neredesin nüfusumuzun tamamına bankalara borçlu, mahkum hale getirdiler. Efendim ne yaparsanız yap, sen bankalara milleti rezil ettin, sadece milletimiz değil milletimizin kurumlarında esir ettin.  Futbol kulüplerinin hepsi borçlu, transfer yapamadılar. Çünkü Avrupa’nın koyduğu standartları doğrultusunda bütçeleri yetmediği için bunun dışında borç alamazsın diyor Avrupa standartları.  Onun için transfer yapamadılar, belediyelerimiz borçlu, milletimizin bütün kurumları borçlu hale getirilmiştir. Değerli kardeşlerim, Botaş zarar eder mi?  Botaş şu anda zarar etti batmak üzere, neden bankalara borcu yüzünden.”

AK PARTİ GİDERSE EKONOMİ DÜZELECEK Mİ?

“Bütün yüzyıllık Cumhuriyetimizin kazanımları büyük kuruluşlar, bütün bunların hepsini bankalara esir ettiler ve hepsi şu anda bankalara borçlu durumda.  Bunların bir kısmını varlık fonuna aldılar ve bunları ipotek göstererek Kredi çekiyorlar.  Değerli kardeşlerim ekonomi aslında depremden daha büyük bir şekilde çökmüş durumda. Peki bu Ak Parti giderse ekonomi düzelecek mi? kimsenin ümidi yok. Neden, al birini vur ötekine.  Bunların hepsi aynı, bunların uyguladığı bankacılık sistemini önceleyen bu sistemin kurucusu kim?  Kemal Derviş.  Kemal Derviş o zaman getirildi dışarıdan, Cumhuriyet Halk Partilidir o.  Bu ekonomik modeli kurdu, daha sonrasında da Türkiye’ye gelip AK Parti’ye teşekkür etti,  benim kurduğum bu sisteme en güzel biçimde işletiyorlar diye teşekkür etti. Öyleyse biz partileri değiştirerek, AK Parti gönderelim Cumhuriyet Halk Partisi getirelim, istediğin kadar getir.  Bunu gönderelim iyi Parti getirelim istediğin kadar getir.  Bunu gönderelim Milliyetçi Hareket Partisi’nin getirelim istediğin kadar getir.  Bunların hepsi mevcut ekonomik sistemin devamından yanadırlar.  Sadece milli görüşü temsil eden Saadet Partisi bu düzen için diyor ki!  bu düzen Bozuk Düzen.  Bu neye benzer biliyor musunuz, bozuk bir teraziye benzer, bozuk bir kantara benzer. Bir yere bir bozuk terazi koysanız,  başına kimi koyarsak koyun doğru tahta bilir mi? Tartamaz.  Çünkü terazi bozuk terazi,  ister imamı getirin ister Muhtarı getirin doğru tartamaz, çünkü terazi bozuk,  bu teraziyi değiştirmemiz lazım.”

MİLLETE VERELİM HARCASINLAR EKONOMİ CANLANSIN

“Bu faizci kapitalist düzeni değiştirmemiz lazım.  1996 yılında rahmetli Erbakan hocamız gelir gelmez bu düzeni değiştirdi. Ne diyordu bu modelin savunucuları, diyorlardı ki enflasyon düşerse ekonomi iyi olacak.  Enflasyonu düşürebilmemiz için alt gelir gruplarının gelirlerini kısmımız lazım, yani vermeyelim harcamasınlar enflasyon düşsün.  Ekonomi sağlıklı olacakmış, rahmetli Erbakan hocamız ise tam tersine söyledi. Hayır, millete verelim harcasınlar ekonomi canlansın.  Nasıl ki kansız kalmış bir Vücuda kan verirseniz vücut canlanırsa ekonomide para verirseniz ekonomi canlanır” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?