Vatandaşlarımızın Lehine Sonuçlanıncaya Kadar Takipçi Olacağız!

Vatandaşlarımızın Lehine Sonuçlanıncaya Kadar Takipçi Olacağız!

CHP’li meclis üyesinden Aktaş’a zor sorular. CHP Büyükeşhir Belediye Meclis Üyesi Ercan Korkmaz Ekim 2020 Olağan Meclis Toplantı’sında söz olarak Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a hitaben 3 önergeyi tekrar sordu. Korkmaz; “Bursa Büyükşehir Belediye Meclisinin 22.10.2020 tarihli toplantısında CHP grubu adına 3 adet önergeyi verdiğimiz gibi sözlü olarak bazı taleplerde bulundum.

1)Belediyeler olarak pandemi nedeniyle kira almama ve indirimlere gittiğimiz bir ortamda Büyükşehir Belediyesinin BUSMEK vs kurslar için kiraladığı mülklerde indirim talep edilip edilmediğini sorduk. Konuyla ilgili olarak Bursa’da özel sektöre ilişkin açılan davada Bölge Adliye Mahkemesince kirada tedbiren %50 indirim kararı verildiğini belirttim.

Soruma cevap veren genel sekreter sadecectek bir sözleşmede indirim olduğu onun dışında olmadığını belirtti. Özel sektörün buna yanaşmadığını söyledi.

Bursa halkının paraları ve imkanları özenle kullanılmalıyken bu yönde bir adım gelmemesi beni şaşırtmadı. Zira kiralık mülklerin çoğu mutlaka yandaşlara aittir. Eğitim ve kurslar pandemi nedeniyle ülke genelinde yapılamazken ve uzaktan online eğitime geçilmişken bu savurganlık daha ne kadar devam eder göreceğiz. Şehrimiz adına takipçisi olacağız.

2)Hamitler mezarlığında başıboş köpekler yüzünden vatandaşlarımızın kabristan ziyaretlerinde sıkıntı yaşadığını belirttim.

Bu noktada başıboş sokak hayvanları ile mücadelede onca para harcadığımız ve işi 3.bir şirkete ihale ettiğiniz halde randıman alamadığımızı belirterek stratejik planda yer alan barınağın bir an önce Bursa’ya kazandırılmasını istedik.

3)Su faturalarındaki artışın önlenmesi ve faturalarda reel indirim için Eylül ayı meclis toplantısında ilçe belediyelerine aktarılan katı atık bedellerinin su faturalarıyla toplanması uygulamasından vazgeçildiği gibi aynı yönetmelikten doğan ve yine su faturaları ile toplanıp BUSKİ’nin kasasında kalan Atık Su bedeli tahsilinden de vazgeçilmesini eğer indirim konusunda samimilerse Bursa halkına müjde vermelerini istedik.

Bu konuda her daim birçok belediyece katı atık bedeli toplanmadığı örneği veren Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a birçok belediyece bu bedelin alınmadığını bildirdik.

4)Su faturalarındaki artışın önlenmesi ve BUSKİ gelirlerinin arttırılması için kaynak sularının kira gelirinin ilimizde faaliyet gösteren dünya devi şirkete rağmen neden çok düşük kaldığını sorduk.

Kaynak sularının kiralanması işinin il özel idaresinden büyükşehrin yetkisine girmesi sonrası gerçekleşme, fiyat belirleme, debi kontrol ve ölçümlerinin ne şekilde yapıldığını sorduk. Bu noktada dolum, şişeleme, kantar, sevkiyat, kontrolleri ve gelir idaresi ile ortak çalışma önerdik.

BUSKİ genel müdürü tarafından verilen cevabı yeterli bulmadım ve yazılı cevabı bekliyor olacağım.

5)Eylül ayı meclisinde ve il başkanlığının aktivitelerinde sürekli dile getirildiği üzere pandemi nedeniyle üstün gayret gösteren sağlık çalışanlarının cumhurbaşkanlığı kararnamesi uyarınca büyükşehre ait toplu taşıma ve otopark hizmetlerinden ücretsiz yararlanması için önerge verdik.

Bu önerimize geçen toplantıda sessiz kalan belediye başkanımız toplantı sonunda sanki bir tek kendi önergesi varmış gibi davransa da toplantı sonunda bizim de önergemiz olduğunu dile getirdim. İl başkanlığımız uygulama nedeniyle bugün kendisine teşekkür etti.

6)Çağrışan Mahallesi Ali Durmaz Caddesi önünde BUSKİ çalışmasının ardından asfaltlamanın geciktiği , bu durumun bölgedeki anaokuluna gelen çocukların sağlığı ve trafik güvenliği için tehlike arzettiği belirtildi. Pazartesi asfaltlama yapılacağı belirtildi .

7)Bursa trafiğine yapılan olumlu dokunuşlar bir yana Bademli köprüsü Bursa geliş istikametinde , Karaman Stadyum köprüsü Bursa yönüne gidişte daralan şerit ve Kükürtlü Oulu Caddesi Çekirge çıkışında akşam saatlerinde artan yoğunluk için kontrol ve düzenleme talep ettik. Başkan Alinur Aktaş bu tespitlerin kendilerincede yapıldığını söyledi ve ilgili daire başkanlarına not aldırdı.” Dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?