“Bursa İl Sağlık Müdürü sorumluluğu halka yüklüyor”

“Bursa İl Sağlık Müdürü sorumluluğu halka yüklüyor”

Bursa Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Alpaslan Türkkan, Bursa İl Sağlık Müdürü Halim Ömer Kaşıkcı’nın artan hasta sayısının nedenleri için, “Bazı vatandaşların çeşitli nedenlerle temaslı olduğu kişileri söylemediğini biliyoruz” sözlerine tepki gösterdi. Türkkan,” İl Sağlık Müdürü bu noktada sorumluluğu halka yüklüyor” dedi.

Bursa Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Alpaslan Türkkan, pandemi gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Sağlık Bakanlığı’nın süreci şeffaf şekilde götürmediğini en başından beri dile getirdiklerini söyleyen Bursa Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Alpaslan Türkkan, vaka-hasta ayrımı açıklamasının kendilerini doğruladığını, 15 Ekim’de açıklanacağı söylenen vaka/olgu sayılarını merakla beklediklerini belirtti.

“SORUNUN KAYNAĞI HALK DEĞİLDİR”

Bursa İl Sağlık Müdürü’nün artan hasta sayısının nedenleri için, “Bazı vatandaşların çeşitli nedenlerle temaslı olduğu kişileri söylemediğini biliyoruz” dediğini hatırlatan Türkkan, “İl Sağlık Müdürü’ne şunu hatırlatmak isteriz ki, sorunun kaynağı halk değildir. Herkese test yapılmıyor, hasta-vaka kavramları ile kafa karıştırılarak gerçek sayılar açıklanmıyor. Ama İl Sağlık Müdürü bu noktada sorumluluğu halka yüklüyor. Bu doğru değil. Sorumluluk halkın değil sağlık işlerinin Bursa’daki en üst yöneticisinindir. Doğru ve güvenilir veri sunulmuyor olması pandemi sürecinin temel sorunu oldu. Bu salgının seyrini doğru değerlendirmemizi engelliyor ve bizi kaygılandırıyor. Mevsim itibariyle grip salgınının sürece eklenme ihtimali kaygı verici. Dünya Sağlık Örgütü’nün önerdiği biçimde 6 ayın üzerindeki herkese grip aşısı uygulanması hedefine yönelik çalışılması gerekiyor” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?