“Doğru Bir Hedefe Kilitlendik!”

“Doğru Bir Hedefe Kilitlendik!”

Doğru Parti yola çıktı. Birçoğu genç ve siyasi tecrübesi olmayan üyeleri ile  Çoban Ateşi Hareketi’yle yola çıkarak Doğru Parti’de buluştular. Bursa İl Başkanlığını Ahmet Tolga Kornoşor’ün üstendiği Doğru Parti, Bursa Yerel Basını ile kahvaltı yaparak bilinmeyenlerini açık yüreklilikle açıkladı. Bursa’nın 13 kurucu üyesinden İlahiyatçı Yazar Sedat Şenerli’nin şehir dışındaki programları nedeniyle bulunamadığı, Bursa buluşmasında Genel Başkan Yardımcıları emekli subay İlhan Çelenk ve inşaat mühendisi Mehmet Seza Kornoşor ile birlikte temsil edilen Doğru Parti’de Ahmet Celal Gül, Sözmez Azak, Murat Yüze, Ali Kaya Turan, Emirhan pala, Dr. Mustafa Dönmez, Neşe Cihan, Koray Sır ve Sertaç Cihan’dan oluşuyor. Doğru Parti’nin kurulması kararının pandemi öncesinde alındığını belirten İl Başkanı A. Tolga Kornonoşor; “Öncelikle bizlere değer verip geldiğiniz için teşekkür ederim. Partimizin kuruluş amacı ülkenin geldiği durumla ilintilidir. Bizler 2,5 yıldır parti kurmak yerine ülkenin kurtuluşu ile ilgili olarak neler yapabileceğimizi düşündük. Fakat genel durum itibari ile parti kurmanın, vatandaşımıza bir üçüncü yol tercihi sunmanın daha uygun olacağı kanatine vardık. İşte biz bu yüzden bugün karşınızdayız.” Dedi.

“Tarım Ürünleri Doğru Parti İle Doğru Pazarlama Tekniği İle Satılacak!”

Kornoşor; “Ülkede hiçbir şey iyiye gitmiyor. Tarım ürünlerine bakıyorsunuz. Ürün bir yıl değerli, diğer yıllarda değerini kat ve kat aşağısında. Domatesin, soğanın, biberin değer kaybetmemesini istiyoruz. İstediğimiz tek bir şey var bu hayatta kaynaklar doğru kullanılmalı. Kaynaklarımızı doğru kullanmak sizin ve bizim doğru yönlendirmemizle olabilecek bir durum. İnsanımız bir yıl patates iyi yapıyor diye arzından fazla ekiyor. Bakıyor ki; patates o yıl tezgahlarda 50 kuruş. Tarım ürünlerinin pazarlama teknikleri açısından değerledireceğiz. Yani bölgesel olarak bir ürünün diğer ürünlerden ne eksik nede fazla olarak ekim yapılmamasını sağlayacağız. Getirdiğimiz kriterler ile ürünümüzün satış fiyatını nominal değerlerden satılmasını sağlayacağız. Tarlada domatesin maliyeti 1 lira ise üretici 50 kuruştan satmayacak, 2 liradan satacak. Artık tarımda dışa bağımlılık diye bir şey olmayacak. Kendi ektiklerimiz ile yaşamasını ve yaşatmasını öğreneceğiz. Bize en çok ne derlerlerdi, bir hatırlayın. Kendi kendini götürebilecek 7 ülkeden biriyken şimdi samanı bile ithal ediyoruz! Doğru Parti’de 2 yıl içinde üretken tarım politikaları ile biz bunu gerçekleştireceğiz.” Dedi.

“Sözümüzden Dönmek İçin Bu Partiyi Kurmadık!”

Kornoşor; “Diyorlar ki; ‘siz Süleyman Soylu’nun işaret ettiği ve kurdurduğu partisiniz’ hayır biz tekrar açıkça söylüyorum. Biz hiçbir kimsenin partisi değiliz. Biz Cumhur yada Millet İttifakı’nda da olmayacağız. Partiyi kurarken Genel Başkanımız sayın Rifat Serdaoğlu’nun işaret ettiği noktadadayız. Hiçbir zaman milletimize verdiğimiz sözden geri dönmeyeceğiz. Tek başına iktidar olmak için yola çıktık. Tek adamın söylediği sözler ile bu memleketin yönetilmesine karşıyız. Bizimde kırmızı çizgilerimiz var. Nedir? Bayrak, Ezan ve Vatan kırmızıçizgilerimiz. Dinin ne olursa olsun yüzde 95 müslüman bir memelekette yaşıyorsan ezana da saygı duymalısın. Ama bunları söylerken de ne katı milliyetçiyiz, ne katı muhafazakar, ne katı ulusalcıyız, ne liberal. Partimiz merkezde olan Atatürk İlke ve İnkilaplarına inanmış bir partidir.” Dedi.

“Ekim Sonunda Teşkilatlanmış Olacağız.”

Kornoşor; “Tüm ilçe teşkilatlarımızı ekim sonunda il dahil olmak üzere tamamlamak istiyoruz. Amacımız; yılbaşına kadar Türkiye genelinde teşkilatlanmasını tamamlamış bir parti olabilmek. Açıkçası bu yıl içinde baskın bir seçim, pandemide devam ettiği için beklemiyoruz. Ama önümüzdeki günlerin bize ve sizlere ne getireceği belli olmaz. Ancak; tekrar belirtmek istiyorum. Doğru Parti birilerin peşinden takılacak olan bir parti değildir. Doğru Parti doğrularının peşinde koşacak bir partidir. Bakın Bursa özeline bakalım. Dağı, denizi olan bir yer, Osmanlının yıllarca başkentliğini yapmış. Turizmde istediğini alabiliyormu? Hayır! At arabaları ile başlayan sanayi tecrübesinde bugün geldiği noktada 23 OSB’si var, istediğini alabiliyormu? Hayır! Yıllardır konuşuyoruz YHT’yi 2023’te bitecekmi? Hayır! Bugün basına bir haber düştü, Tarihi Hanlar ve Kapalı Çarşı esnafı ile ona komşu olan esnaf kamulaştırma nedeniyle 5 gün içinde kendilerine yer bulunması istenilmiş. O esnaf sizce orayı boşaltırmı? Hayır! Kısacası herşeyin cevabı kendi içinde saklı. Bu örnekleri sabaha kadar uzatabiliriz. Bugün buraya kadar gelerek bizler ile birarada bulundunuz. Hepinize teşekkür ediyorum.” Dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?