Kirazlıyayla Göleti Değil, Çocuklarımızın Gözyaşları Kurusun!

Kirazlıyayla Göleti Değil, Çocuklarımızın Gözyaşları Kurusun!

“Onlar kesti biz diktik!” Kirazlıyayla direnişine en çok destek veren CHP Örgütü kesilen ağaçların yerine yeni fidanler dikti. CHP Yenişehir İlçe Başkanı Ahmet Köse, İlçe Kadın Kolları Başkanı Şengül Çoban, Belediye Meclis Üyeleri, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, İl Kadın Kolları Başkanı Aysel Okumuş ve Yönetimi ile birlikte Kirazlıyayla’ya giderek köy kadınları ile buluştu. CHP Heyeti ilçe binasında daha sonra gelinen süreçle ilgili bir değerlendirmede bulundu. İlçe Başkanı Köse; “Heyet olarak ilçe binamızda yapmış olduğumuz faaliyetleri ve bundan sonraki çalışmalar hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk. Kirazlıyayla ile ilgili köylülerimizin yaptığı direnişte bugüne kadar yanımızda olan tüm Siyasi Parti ve STK Yöneticilerine candan teşekkür ediyorum. Onları madene karşı gösterdikleri örnek  direnişten ve başarılarından dolayı kutluyorum. Bu süreçte madene karşı köylünün yanında yer alan  vicdan sahibi tüm kişilere tekrar teşekkür ederim.

İl Kadın Kollarımız gelirken tüplü fidan getirmişler. Köyün kahraman kadınları ile birlikte onları diktik. Fidanlarla birlikte sevgiyi ve dostluğu da ektik toprağa. Dikim faaliyeti devam ederken  köyümüzün kadınları ile partimizin kadınları arasında  kısa surede olusan samimiyet ve dostluk bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Köyden kimi ekmek, kimi taze fındık, kimi haşlanmış mısır ikram etti. Faaliyet öncesi ve sonrası koca çınarın  altında çay içtik, sohbet ettik. Sureci bir kez daha değerlendirdik . Bizimle ekmeğini paylaşan, gönüllerini açan bu güzel  insanlara en içten sevgilerimi sunuyorum. Bu gün kü; etkinliğe katılarak mücadelemize destek veren tüm kadın arkadaşlarımıza teşekkür ederim. Etkinlik güzel oldu ve hepimiz için değerliydi.

Diktiğimiz fidanların kurumaması ve Kirazlıyayla’nın yeşil kalması için suya ihtiyaç var. Maden firmasının  kuruttuğu Kamışlı göl ve yıktığı çeşmelerde su yok. Biz çeşmelerin ve gölün değil Kirazlıyayla kadınlarının ve çocuklarının göz yaşlarının kurumasını istiyoruz.  Dernek başkanımız Nedim Beye, aza Mustafa ve tüm Kirazlıyayla insanına içten muhabbetlerimi ve sevgilerimi gönderiyorum. Tüm teşkilâtımızla sonuna kadar yanlarında olmaya devam edeceğiz.” Dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?