“Celal Bayar İsmini Her Yerde Yaşatacağız!”

“Celal Bayar İsmini Her Yerde Yaşatacağız!”

  1. Cumhurbaşkanı Celal Bayar, Bursa’da kabri başında anıldı Türkiye Cumhuriyet 3. Cumhurbaşkanı Mahmut Celal Bayar, vefatının 34’üncü yıl dönümünde Gemlik’in Umurbey Mahallesinde bulunan anıt mezarı başında anıldı.

Programa Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı da iştirak etti. Program, Cumhurbaşkanlığı çelenginin Celal Bayar anıtına sunulması ile başladı. Devamında Bayar ailesine taziyeler sunuldu. Çelenk sunma programının ardından da, Anıtın yan tarafında bulunan Celal Bayar müze ve kütüphanesi ziyaret edildi.

Program, korona virüs önlemlerinden dolayı, sınırlamalarla yapılarak sona erdi. Bayar anma programına, Gemlik Kaymakamı Hasan Göç, Garnizon Komutanı Aziz Sevimli, Belediye Başkanı Uğur Sertaslan, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Ahmet Kamil Erozan, DP MKK Üyesi Nazif Kara, İYİ Parti GİK Üyesi Hasan Toktaş, DP Bursa İl Başkanı Çağrı Kaplan, İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, DP Gemlik İlçe Başkanı Gülsen Canlı, DP Yıldırım İlçe Başkanı Hasan Ali Ünal, DP Orhangazi İlçe Başkanı Baki Bekar, İYİ Parti Gemlik ilçe Başkanı Ertuğrul Yavuz, AK Parti İlçe Başkanı Şamil Yiğit, MHP İlçe Başkanı Mehmet Emin Özcanbaz, siyasi parti üyeleri ile çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı.

Programa İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Ahmet Kamil Erozan; “değerli bir devlet büyüğümüzü anmaya geldik. Kurtuluş için  canlarını vermekten kaçınmayan bu asil isimleri necip Anadolu insanı hiçbir zaman unutmayacaktır.” Dedi. İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu; “Vatan ve memleket uğruna dağ bayır gezerek, tırnaklarıyla şavaşarak Anadolu’nun tapusunu bizlere veren başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere büyüklerimizi unutmadık, unutturmayacağız.” Dedi. DP İl Başkanı Çağrı Kaplan; “Partimizinde kurucusu olan Galip Hocamızı bugün ebediyete intikal edişinin 34’cü yılında biraraya geldik. Celal Bayar ismini gururla ve şerefle heryerde yaşatacağız.” Dedi. İYİ Parti Gemlik İlçe Başkanı Ertuğrul Yavuz; “Bursa’mızın önemli bir ismi merhum Reis’i Cumhur’umuz Galip Hocamızın aziz hatıralarını anmak ve birkez daha yaşatmak için bir aradayız. İl teşkilat yöneticilerimiz, İlçe teşkilatımız, meclis üyelerimizle eksiksiz buradayız. Demokrat kadrolarda burada, Saadet kadroları, BBP kadroları da burada. Ruhu şad olsun.” Dedi. DP İlçe Başkanı Gülsen Canlı; “Kurtuluş Savaşı ve sonrasında Türkiye’nin ekonomik atılımının tamamlanmasını sağlayan değerli büyüğümüz Cumhur Reis’imiz Celal Bayar’ın yolundan ilk günkü coşkuyla gitmeye devam edeceğiz.” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?