“Hani Hekimlerin Emeği Ödenmezdi?”

“Hani Hekimlerin Emeği Ödenmezdi?”

“Basında yer alan haberlere göre aile hekimlerine ücretsiz olarak verilen kişisel koruyucu ekipman dağıtımının durdurulduğu yönündedir. Corona virüsüyle hayatları pahasına mücadele eden, ön saflarda yer alan, sağlık çalışanlarının, bu virüse bağlı olarak hastalandıkların da bile ödeneklerinden kesinti yapıldı. Bu yetmedi, şimdi de, diyorsunuz ki: “İhtiyacınız olan kişisel koruyucu malzemeleri kendi cebinizden karşılayın. Salgın devam ederken, vaka sayısı günbegün atarken ikinci dalganın oluşabileceği uyarıları, bilim insanları tarafından yapılırken bir hekim olarak bu uygulamaları doğru bulmuyorum. Bu uygulama Covid-19 pandemisine karşı yürütülen mücadeleyle çelişmiyor mu?” CHP Bursa Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özkan’dan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya sert eleştri.

“Koruyucu Malzemeler Kısıtlanamaz!”

Özkan; “Corona virüsü ile mücadelede en ön saflarda yer alan Aile Sağılığı merkezlerindeki (ASM) sağlık çalışanlarına “İhtiyacınız olan malzemeleri kendi cebinizden karşılayın” diye yazı gönderildiği ve yine Sağlık Bakanlığı tarafından kişisel koruyucu ekipmanının verilmemesinin salgında “normalleşme” dönemine girildiği gerekçesi ile olduğu iddia edilmektedir. Sağlık çalışanlarımız bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de canla başla çalışıp, fazla mesai yaptıkları gibi hayatlarını bile ortaya koymaktadırlar ve onlarcası da bu pandemi döneminde hayatlarını kaybettiler.Dünya Sağlık Örgütü, bazı ülkelerin hasta sayısında artış nedeni ile  yeniden karantina uygulamaları ile karşı karşıya kalabileceklerini bildirmektedir.Covid-19 salgını devam ederken, ayrıca ikinci dalganın oluşabileceği bilim insanları tarafından sık sık vurgulanırken sağlık çalışanlarının koruyucu kişisel ekipmanlarının kısıtlanmasını bir hekim olarak doğru bulmadığımı vurgulamak isterim. COVİD-19 pandemi salgını süresince neredeyse her açıklamanızda “Doktorların hakkı ödenmez” dediniz fakat virüse yakalanan sağlık çalışanlarının ücretlerinde kesinti yaptınız ve şimdi de sağlıkçılarımızın maske ücretini bile ödenmediği iddia edilmektedir.” Dedi.

“Sağlık Çalışanlarının Ekipmanlarını devlet Karşılaşın!”

Özkan; “İddia edildiği gibi Aile Hekimlerine ücretsiz olarak verilen kişisel koruyucu ekipman dağıtımı durduruldu mu? 04/07/2020 tarihinde Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi’nin açılış töreninde “Tehlike henüz geçmiş değil, son vakaya kadar ülkemiz de vatandaşlarımız da bu riskin altında” diye bir açıklamanız olmuş idi. Eğer söylediğiniz gibi tehlike devam ediyorsa koruyucu ekipman dağıtımı niçin durduruldu? “İhtiyacınız olan malzemeleri kendi cebinizden karşılayın” diye yazı gönderildiği doğrumu dur? Aile Hekimlerine iş yerinde ve ev ziyaretlerinde kullandıkları koruyucu maske bile verilmediği doğru mu? Aile Hekimlerine, Covid-19 tanısı konulan ve evlerinde karantinaya alınan hastalara her gün ev ziyaretleri yapmaları talimatı verildiği doğrumu dur? Doğru ise söz konusu hekimler görevlerini yaparken koruyucu ekipmanlarını nereden ve nasıl temin edeceklerdir? Her gün binin üzerinde hastaya Kovid-19 tanısı koyulmakta iken, koruyucu ekipman dağıtımını durdurmak hekimlerimizin ve diğer sağlık çalışanlarının sağlığını riske atmıyor mu?Bu iddialar karşısında Kamuoyuna bir açıklama yapmayı düşünüyor musunuz? Doktor ve sağlık çalışanlarının sağlıkları ve psikolojileri bozulmadan önlemlerin alınması gerekiyor. Konunun takipçisi olacağım.” Dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?