Türk Dostu Fransız’ı Pandemi Bile Engelleyemedi!

Türk Dostu Fransız’ı Pandemi Bile Engelleyemedi!

“Pandemi Döneminde Türk&Fransız Dostluğunu Türk Dostu Belediye Başkanı&Senötör Geliştirdi.” Fransa’da “Türk dostu” olarak bilinen Romorantin-Lanthenay Belediye Başkanı Senatör Jeanny Lorgeoux bazı temaslarda bulunmak için Bursa’ya geldi. Ermeni Soykırımı olarak  dünya kamuoyunda bilinen, Fransız Parlementosunda  ‘Soykırım Yasasının’ çıkmaması için mücadele eden, bunun için haftalarca senotodan çıkmaması ile gönlümüzde ayrı bir yer edinen Lorgeoux’ü Peyzaj Mimarları Odası Bursa Şube Başkanı Necla Özkaplan Yörüklü ve Arka Sokaklar Dizisinde Ezgi Komisere hayat veren Türkiye güzellerinden Ela Yörüklü misafir etti. Mudanya ile kardeş kent olan Romorantin’de pandemi öncesi yapılan seçimde 7’ci kez belediye başkanı seçilen Jeanny Jeanny Lorgeoux “Fransa’da Bursalılara sonuna kadar gönül kapılarını açan bir eviniz olduğunu unutmayın.” Sözleri ile Bursalılara selamlarını iletti. Gazetemize özel açıklamalarda bulunan Jeanny Lorgeoux; “Şahsıma gösterilen misafirperverlilk nedeniyle çok teşekkür ediyorum.” Dedi.

“Bursa; Turizmde Başkenti Olmalı”

Jeanny Lorgeoux; “Ülkemde bana neden bu kadar Türkleri sevdiğimi soruyorlar. Ülkenizin lideri, geleceğin ışığı olan Atatürk’ün medeniyete yürüdüğü yoldan bende gidiyorum. Türkiye’ye her geldiğimde Anıtkabir’i ziyaret ederim. Anadolu’dan nasıl bir vatan yaptığını Anıtkabir Müzesi’nde görmek beni her zaman heyecanlandırır. Çok şanlısınız. Her sıkıştığınızda size yol gösteren yüzyılarda geçse bir lidere sahipsiniz. Onun kısa zamanda yaptıklarını hayatımda örnek edindim. Ben her Türk vatandaşını gördüğümde heyecanlanıyorum. Çünkü; herbirinde bir Atatürk görüyorum. Şehrimde yaşayan Türkler var. Onlar ile güzel diyologlarımız var. Pandemi süreci bizide çok etkiledi. Ama bizler Türkiye’deki dostlarımızı unutmadık ve bu salgın sürecinde daha da pekiştirdik. Ülkeme döndüğümde buradaki ziyaretlerimden edindiğim izlenimlerimi Perlomento’da paylaşacağım. Bursa benim için çok değerli. Tarihi ve mistik yapıları, Uludağ’ı ve uzun sahili ile Bursa’nın bir turist kentide olması lazım. Belediye başkanlarınızın bu hususta mutlaka yapmış olduğu çalışmalar vardır. Bente kentim adına verebileceğim bir destek varsa buna hazırım. Fransa ile Türkiye arasında gönüllü bir kültür elçisi olarak şahsımdan istenilen her talebi ülkeme gittiğimde gerekli makamlar ile de paylaşacağım.” Dedi.

“Fransa’da Bursa Rüzgarı Esecek!”

Geleceğin büyük yıldızı olacak olan Veterinerlik Fakültesi öğrencisi, Arka Sokakların Ezgi Komseri Ela Yörüklü ile ilgili olarak Jeanny Lorgeoux; “Türkiye’de yetişen, anne-babasından, aldığı eğitimden bir damla kapabilen çok yetenekli gençler ile karşılaşıyorum. Ela gerek insani özellikleri, gerekse mesleğindeki yetenekleri geleceğe damga vuracak gençlerden. Pandemi nedeni ile bu yıl yapamadık ama önümüzdeki yıl kentimizde bir festival yapacağız. Ela’yı orada görmek isterim, ve de ailesi ile birlikte davet ettim. Kentimizde yapacağımız festivalde Bursa’da olacak. Böylece kentler arasında kültürel, sosyal ve ekonomik ilişkiler pekişecek. Ela’ya, kentimde yapılacak olan festivalde Bursa’nın Fransa’da yüzü olmasını istedim. Kültür ve ahlak değerini kaybetmeyen yetenekli gençler batı dünyası ile köprü olacaklar. Ben ülkenize her geldiğimde o gençlerin umutla, azimle ve büyük bir kararlılıkla Türkiye’nin gelişimi için büyük bir fedakarlılıkla çalıştıklarını görüyorum. Bir Fransız olarak; ‘Ne Mutlu Türküm Diyene’ diyen Türklerle ebedi dost olabilene diyorum. Her zaman sizinle birlikteyim.” Dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?