Kültür ve Tarihin Başkenti Bursa’yı İç Mimarlar Ayağa Kaldıracak!

Kültür ve Tarihin Başkenti Bursa’yı İç Mimarlar Ayağa Kaldıracak!

Bursa’nın kültür ve tarihini İç Mimarlar ayağa kaldıracak. Bursa içerisinde bulunan ve kentin bütünlüğüne hizmet eden yapılan, yapılacak  ‘Sosyal Donatı, Kütüphane, Müze, Kültür  Kalıtı ,Tarihi Eser, Spor, Dinlence, Eğlence ve benzeri yerlerin’ İçmimari Projelerinin hazırlanması için Bursa Büyükşehir Belediyesi ve TMMOB İçmimarlar Odası Bursa Şubesi arasında işbirliği sağlanarak; esasları, usulleri ve gereken uygulamaları belirlemek amacı ile protokol imzalandı.

Bursa’da bir Mimari Mekânın, Kültür Kalıtı ya da Tarihi Eser olarak belirlenmiş eski yapıların kullanıcılara işlevsel, yapısal ve estetik ölçütlere göre en uygun tasarımı sunmak için çözümler üretmek amacıyla İçmimarlığı içeren hizmetlerin, ilgili mevzuata göre, iç mekânların işlevsel ve nitelikli olabilmesine ilişkin sorunları tanımlayarak araştırmak çözümcül projeler üretmek amacı ile Büyükşehir ile işbirliğine gidildi. Bu açıdan bakıldığında mekânı kullanan bireyler yada toplulukların yaşam kalitesini ve konforunu öne çıkartan tanımlı mekanların, tanımlı işlevlerle, kullanıcı için biçimlendirilmesi ve tasarlanması yönünde,  Odanın oluşturacakları ekipler ile Belediye arasında teknik iş birliğini gerçekleştirmek, üretilen hizmetlerin daha verimli ve hızlı kılınmasını ve tarafların bu yöndeki ortak sorumluluklara sahip çıkarak karşılıklı dayanışma içerisinde yerine getirmelerinin kurallarını belirlemek, tüm bu çalışmaların Kamu ve Toplum yararı çerçevesinde yaşama geçirilmesini sağlamak için 4 yıl uygulamada olacak olan İş Birliği Protokolü imzalandı.

“Belediye İle İşbirliği Bursa’ya yeni Bir Rüzgar Getirecek”

TMMOB İçmimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Nur Gül Arslan gazetemize özel açıklamarda bulundu. Arslan; “Öncelikle protokolün gerçekleşmesini sağlayan Büyükşehir Başkanımız sayın Alinur Aktaş ve Yönetimine teşekkür ederim. Protokolün amacı; Oda bünyesinde alanda uzman İçmimar ve Akademisyenlerden oluşan bir ‘Çalışma Grubu’ oluşturulacak. Çalışma Grubu, Proje Grubu  ortak çalışma yürütecek. Çalışma Grubunun içerisinde bir sorumlu, yardımcı belirlenecek. Çalışma Grubu aynı zamanda taraflar arasında iletişim ve eşgüdümü sağlayacak. Çalışma grubunda Belediyenin farklı birimlerinde bulunan meslek insanları  uzman kişiler görevlendirilecek. İşbirliği kapsamında yapılması hedefledğiğmiz çalışmalar ise; sosyal, ekonomik, kültürel, mekânsal gelişim kapsamında ihtiyaçların analizi (fotoğraflama, belgeleme, plan çalışması,  durum tespiti) ve gerekli çalışmalar yapılarak belirlenmesi. İçmimari yenileme projelerinin yapılması. Çalışma alanında yapılacak projelerin hazırlanması ve ilgili kurumlardan gerekli izinlerin alınması. Bursa’nın tarihi eserleri üzerinde ise farklı bir çalışmamız olacak. Protokolün Bursa’mıza hayırlı olmasını diliyorum.” Dedi.

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?