“Yıldırım’ı Yamalardan Kurtarmalıyız!”

“Yıldırım’ı Yamalardan Kurtarmalıyız!”

İYİ Yıldırım’da nöbet değişimi. İYİ Parti Yıldırım Belediye Meclis Gurup Başkanvekili ve Gurup Sözcülüğüne Ferit Gürsoy nöbeti Muhammet Budaklı’dan aldı. Gürsoy’un Temmuz 2020 Belediye Meclis Oturumunda yaptığı konuşmada ele aldığı İYİ tespitler damga vurdu. Gürsoy; “Kestel ilçemiz, Dudaklı köyü, Narlıdere ve çevresinde yaşanan Sel Felaketinden dolayı Tüm Bursa halkına geçmiş olsun dileklerimizi iletir hayatını kaybeden Bilgin ailesi ve 26 yaşında ki engelli kardeşimize Allah’tan rahmet kederli ailesine sabır ve başsağlığı dileriz. İlk günden itibaren bölge halkına destek vermek, seslerine ses olmak adına Bursa Milletvekillerimiz İl ve İlçe başkanlarımızla halkımızın yanında olmaya çalıştık. Allah böyle afetler ve acılar bir daha bizlere yaşatmasın. Belediye olarak da bizler yaşanan bu acı olaylardan dersler çıkartıp, acıları minimuma indirmek adına inşallah gerekli tedbirler alırız. Covid 19 salgınından dolayı hayatını kaybeden başta sağlık şehirlerimiz olmak üzere Allah’tan rahmet, tüm vatandaşlarımıza da başsağlığı diliyorum.” Dedi.

“KURDELASINI KESTİK, SONUCA GİDEMEDİK”

Gürsoy; “ Yıldırım yönetim anlamında zor bir ilçe, zorluklarla dolu bu ilçede Allah hepimizin yardımcısı olsun. Sizlerde bizlerde Yıldırımın sorunlarını bilerek bu göreve talip olduk. Sorunların çözümünde geçen yaklaşık 15 aylık zaman da ne kadar başarılı olduk derseniz,  Cevabım Maalesef başarıya ulaşamadık hatta hedeflere yaklaşamadık bile “ derim. Çözüm odaklı adımları atamadık önceki dönemden Borçlu aldık, faiz ödedik, günü kurtardık. Yaptığımız hizmetleri elbiseye benzetiyorum, Kumaş alıp yeni bir elbise maalesef dikemedik. Var olan elbiseyi yamadık, altına ek yaptık temizledik giydik. Meclise gelen Yıldırım’ın çehresini değiştirecek bir projeye maalesef imza atamadık. Varsa bir proje açıklarsanız sevinirim. Sular vadisinin kurdelesini kestik, Mevlana kentsel dönüşüm kurdelesini kestik, Naim Süleymanoğlu spor kompleksinin kurdelesini kestik. Bu projelere yakın bir hizmete maalesef imza atamadık ve geleceğe bir miras bırakıp çocuklarımıza, torunlarımız bir eser bırakamadık. Umuyorum ki bu dönem Sizin imzanızı taşıyan ve bizimde destekleyeceğimiz projelere hep birlikte imza atarız.” Dedi.

“İCRAATLARDAN BİLGİ ALMAK İSTİYORUZ”

Gürsoy; “Oktay Başkanımızın iyi niyetinden asla şüphe duymuyorum. İYİ Parti olarak yapacağı her olumlu hizmette de yanında olup destek vereceğimizi açıklıkla ifade ediyorum. Ancak Sadece iyi niyet ve gayret, özüm ve hizmet için maalesef yeterli olmuyor Başkanım. Yeni dönemde daha cesur ve gözükara adımlar atmanızı Yıldırımda köklü değişiklere gitmenizi arzu ediyoruz. Meclis kişiye özel hizmet veren kurum olmaktan çıkıp proje üreten ve uygulama yapan bir yapıya dönüşmesi en büyük dileğimizdir. Sorunları belli çözümleri belli olan Yıldırımda öncelik; Kentsel dönüşüm. Madde bağımlılığı, aslında bu iki sorun birbiriyle alakalı olup önceki meclis toplantılarında da bu konudaki düşüncelerimizi aktarmıştık. Arzu ederseniz bu konuda bilgi ve birikimlerimizi de paylaşmaktan çekinmeyiz. Covid 19 Corona Başkanım Maalesef bu konuda da Yıldırım Tanı anlamında Bursa ilçeleri bazında en yoğun ilçelerden biri. Keşke Covit 19 ile ilgili bir komisyon kurulmuş ve bizlerde davet edilmiş olsaydık da sizlerle çözüm önerilerimizi paylaşsaydık. Maalesef böyle bir imkanımız olmadı. Bir sürü ihbar aldık ve almaktayız. Pazar yerleri, Otobüs ve minibüsler, Taziyeler, Bu konuda da Eğitim komisyonumuzun çalışmalarını çok önemsiyoruz. Eğitim anlamında halkımızın desteğe ihtiyacı olduğu fikrindeyim ve Büyükşehirde Eğitim komisyonunda bu anlamda çalışmalar yapmaya başladık. Trafik, otopark Yeşil Alan, Eğitim, Temizlik, Suriyeliler, Bu konuda da İYİ Parti Grubu adına bilgi almak isterim başkanım. Suriye’de savaşın bittiği bu dönemde, bu misafirlik daha ne kadar devam edecek, Halkımızın ekmeği ve işsiz gezen gençlerimiz yerine istihdam olan Suriyelilerden dolayı ne zaman işe, aşa kavuşacaklar. Bu yeni dönemde Güneşin Yıldırım’ının üstüne doğmasını, yamadan ziyade yeni yeni elbiselerin dikileceğinin zamanının geldiği inancındayız. Bu anlamda İYİ Parti grubu olarak daima yanınızda olacağız. Allah zor olan işimizi kolay eylesin.” Dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?