BAKKALIMIZA NEDEN SAHİP ÇIKMIYORSUN ?

BAKKALIMIZA NEDEN SAHİP ÇIKMIYORSUN ?

“Bakkalına Sahip Çık” Corona ile savaşırken Tedbirler nedeniyle küçük esnaf kepenk indirdi, yüzlerce sanayi tesisi haftalardır çalışmıyor. 3 milyonluk Bursa’da virüsün dolaylı etkileri nedeniyle yaklaşık 250 bin aile mağdur. Ramazan ayı ile birlikte “Komşun açken, sen tok yatma” ilkesi ile hareket eden İYİ Partili isimden ise duyarlı bir uyarı geldi. Geçmiş dönem Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi olan  Yenişehir Belediye Başkan Adayı Ercan Özel; bu kritik dönemde dikkat çeken bir paylaşım yaptı.

Özel; “Sizlere soruyorum. Hangi marketler zincirinin sahibi gelip düğününüzde sevincinize ortak oldu? Hangi hipermarketin sahibi cenazenizde üzüntünüzü paylaştı? ya da hangisini bir kez olsun gördünüz? Hangisi hastanız olduğunda “geçmiş olsun” dedi. Hangisi tebrik etti yeni işinizi veyahut doğan yeni çocuğunuz için sizi ? hangisi ile bayramlaştınız bugüne kadar? Hiç olmazsa bir “günaydın” dediler mi size? “Babam akşama gelince parasını verecek” dediğinde çocuğunuzun kucağına iki ekmek verirler mi sizce? cevaplarınız olumsuz değil mi ?

Gelin! özellikle Covid-19 belası ile mücadele ettiğimiz bu günlerde maddi olarak zorluk çeken, ne zaman açılıp ne zaman kapanacakları bile tam belli olmayan, her zaman vatandaşının yanında olan bakkalımızdan alışveriş yaparak hep birlikte onlara destek olalım.

Bakkallarımız bizden biri, komşumuz, akrabamız, sınıf arkadaşımız, birlikte güldüğümüz, birlikte üzüldüğümüz kişiler. Bir gün cenazenizde saf tutmuş şekilde bir gün düğününüzde takı sırasında görürsünüz onları.

Marketlere gidilmesi zorunludur, bu yadsınamaz bir gerçektir. Ama büyük marketleri daha da zengin etmek yerine, ihtiyaçlarımızı soğuk, sıcak, kar, fırtına demeden halk için hizmet üreten küçük bakkallardan alıp onlara sahip çıkarsak ne kaybederiz? Hem daha kaliteli, daha taze ürün alırken, hem de kendi sınıfımızdan insanları desteklemiş oluruz. Aynı zamanda da bir dayanışma kültürünün yaşamasına olanak sağlamış oluruz.

Meclis üyeliği dönemimde de Belediye meclislerinde yerel esnafımız ile görüşüp önergeler vermiş sözlü olarak da defaatle; “özellikle küçük ilçelerde mantar gibi büyüyen marketler zincirlerine onlarca işyeri açma ruhsatı vermeyelim, sınırlama getirelim, küçük esnafımızı koruyalım.” demiştim. Maalesef kabul edilmemişti. Kabul edilmemesi yapmış olduğumuz bu teklifin yanlış olduğunu göstermiyor elbette.

Mübarek Ramazan ayındayız. Biz müslümanlar için önemli bir fırsat dönemi aslında. Yoksulların ihtiyaçlarının karşılanmasına katkıda bulunmak için durumu bir nebze iyi olan müslümanlara vacip olan bir sorumluluğumuz var o da fitre vermek. Hatta bir Hadis-i şerifte Peygamber Efendimiz; “Sadaka-i fıtrı, küçük büyük, zengin fakir herkesin vermesi gerekir.” diye buyuruyor.

Gelin! Bu ramazanda ihtiyaç sahiplerine fitrelerimizi kumanya şeklinde ulaştıralım. Bu kumanyaları da mahalle bakkalımızdan alalım.” ifadelerini kullandı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?