“Bu Bin Lira Kimin Cebine Giriyor?”

“Bu Bin Lira Kimin Cebine Giriyor?”

“Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ödenecek olan 1000 TL sosyal yardım kimlere veriliyor?” Corona ile birlikte sıklıkla sorulan bu sorunun cevabını bu günlerde siyasi partilerin yöneticileri arıyor. Saadet Partisi Bursa İl Başkan Yardımcısı Taner Keleş; “Corona ile sınandığımız, Ramazan ayına günler kala şu kritik günlerde Bursalılara önce sağlık, daha sonrada ocaklarında en azından bir tas kaynamasını temenni ediyorum.” Dedi.

“320 Bin Aile Aş Bekliyor!”

Türkiye’nin 3 bin yıllık gelenekleri ile birlik ve beraberlik içerisinde bu sırat imtihanından da alnının akıyla aşacağına inandığını belirten Keleş; “Corana sonrası alınan tedbirler nedeniyle önce küçük esnaf kepenk indirdi, sonrasında da kurumsal fabrikalar işçilerini geçici olarak işinden çıkarmak zorunda kaldı. İşçi kenti Bursa’da elimizdeki verilere göre 320 bin aile direk olarak bu ekonomik buhrandan etkilendi. Sabah gidecek bir işi olan hemşerilerimiz, sabah okullarına giderek ders yapacak olan öğrencilerimiz hali ile Corona Tedbirlerinden hem duygusal hem de manevi açıdan oldukça etkilendi. Corona Salgınının ne zaman sonlanacağı, normal günlük hayata ne zaman geçileceğini dahi henüz Hükümet’in bile kestiremediği bir dönemde, Devlet Yetkilileri tarafından ekonomisi bozulan vatandaşa bin lira destek verileceği ise tedbirler ile birlikte müjdelendi. Ancak bu bin liranın hangi şartlar altında ve hangi kurumlara müracaat edeceği hala netlik kazanmadı.” Dedi.

“Naylon Milli Görüşçü İstemiyoruz!”

Keleş; “Nereden mi biliyoruz? İl ve İlçe Başkanlıklarımıza her gün bu konu ile ilgili olarak onlarca vatandaşımız telefon ile bizle temasa geçiyor. Belediyelerimiz erzak dağıtımına başladı. Ancak; erzak talebinde bulunan vatandaşlarımızın belediye görevlileri tarafından kapısının çalınmadığı, bu nakdi ve ayni yardımların yapılmadığı iddiaları ise havada uçuşuyor. Bugün sabah saatlerinde ise Hükümet ve Belediyeler kanalı ile dağıtılacak olan yardımların daha önceden Sosyal Yardımlaşma Vakfı’nda kaydı olan 2 milyon 300 bin vatandaşa dağıtılacağı yarım ağızla açıklandı. Türkiye’de hanelerde ekonomik olarak böylesine bir bilinmezlik yaşanırken, aile babaları çocuklarının yüzüne bakamayacak duruma geldi. Corona ile mücadelede en önemli tıbbi malzeme olan maske ekonomik yük olmasını Cumhurbaşkanlığı tarafından sonlandırılmış olsa da çarşıda pazarda resmi makamların dağıtımını görmez iken; siyasi partilerin ve STK’ların kendi çabaları ile erzak ve tıbbi malzeme dağıtmaya çalıştıklarına şahit oluyoruz. Sosyal Devlet’im diyorsan, vatandaşını aç ve açıkta bırakmayacaksın. İşine geldiğinde Milli Görüş’ün ismini ağızdan düşürmeyen, kendilerini Milli Görüş’ün ocağında yetiştirdiklerini savunanlar, eğer gerçekten Milli Görüş’ün feyzini bir damla alabildiler ise vatandaşına sırtını dönemez! İrtibat telefonlarının fişlerini çekerek, mağdur vatandaşlarını devlet makamlarının kapısının önünde saatlerce bekleten bir zihniyeti Bursa’da istemiyoruz. Bu vesile ile Corona’dan etkilenerek tedavi gören vatandaşlarımıza acil şifa, sağlık çalışanlarımıza da Allah’tan sağlıklı günler dileriz. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yakınlarına sabrı cemiller niyaz ederiz.” Dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?