“Kepenkler İnmesine Rağmen, Giderler Arttı”

“Kepenkler İnmesine Rağmen, Giderler Arttı”

Arif Tak; “Hükümetten yeni taleplerimiz var!” Bursa Esnaf Sanatkarlar Odası Birliği (BESOB) Başkanı Arif Tak, esnafın çok zor durumda olduğunu ve hükümetten yeni taleplerde bulunduklarını söyledi. Bursa’da yarıya yakın esnafın kapalı olduğunu, açık olanların ise iş yapamadığını söyleyen Tak; “esnafın yarısı kapalı, açık olanda da satış yok. Esnaf şu anda büyük sıkıntıda. Yarıya yakını kapalı. Diğer açık olanlar da kimse olmadığı için iş yapamıyorlar, satış olmuyor. Dolayısıyla esnafın tamamı sıkıntıda. Onun yanında kirası çalışıyor, vergisi çalışıyor, sigorta primi çalışıyor, suyu, elektriği, doğalgazı! Geçim sıkıntısı var. Evi ve işyeri kira olan var. Zor bir durum yaşıyoruz.” Dedi.

Türkiye’nin tüm illerinde benzer durumların yaşandığını belirten Tak, hükümetten yeni taleplerde bulunduklarını ve o talepleri Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu(TESK) aracılığı ile ilettiklerini söyledi.

“Taleplerimizi Hükümete İlettik”

Arif Tak; “Burada ne varsa Hakkari’de de aynı sıkıntı var. Kars’ta ne varsa Mersin’de de aynı sıkıntı var. Etkiliyor bizi. Kazancı yetmiyor esnafın. Bu noktada hükümetimizden bazı taleplerimiz oluyor. Biz konfederasyona ilettik taleplerimizi, konfederasyon da hükümete bildiriyor. Taleplerimiz kirada oturanların kiralarının bir şekilde halledilmesi, faizsiz kredi verilmesi, sigorta primlerinin bir müddet alınmaması. Kamu kiracısı olan esnaftan belki kira almayabilir. Ama şahısların da almaması gerekir. Bu konuda bazı çalışmalar var. Bunlar halledilebilirse bize destek olacak. Bunların yapılması lazım diye düşünüyorum.” Tak, Bursa’da esnaftan gerekirse oda aidatlarının alınmayabileceğini belirterek sözlerini şöyle tamamladı: “Esnafın aidatları çok önemli değil. Senelik 325 lira. Odalarımız almayabilir onları. Yeter ki esnaf ayakta dursun. Memur devletten aylığını alacak bir şekilde, çalışan çalıştığı yerden aylığını alacak. Ama esnafın işi olmazsa tamamen aç. Çok sıkıntılı bir dönem geçiriryoruz.” Dedi.

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?