“Turizm Sektörünün Tamamen Yok Olmasını İstemiyorsanız, Bize Sahip Çıkın!”

“Turizm Sektörünün Tamamen Yok Olmasını İstemiyorsanız, Bize Sahip Çıkın!”

“Corona turizmi vurdu. Ürün depolaması olmayan, ürün hazırlamaya 6 ay öncesinden başlayan ve 6 ay sonrasına ürün satan Seyahat acentaları yaklaşık 1 yılını kaybetmiştir. Uçuşlar durdurulmuş, Kabe ziyarete kapanmıştır. Bu nedenle, virüsten en çok etkilenen sektörlerin başında seyahat acenteciliği gelmektedir.” Bu sözler TÜRSAB Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Eker’e ait. Eker; “Hükümet Corona Destek Paketi açıkladı. Desteklerden faydalanılacak sektörler olarak, Etkinlik ve organizasyon sektörü yazdılar. Böyle bir sektör yok, bu işleri resmi olarak yarı kamu kurumu TÜRSAB üyeleri yapmaktadır. Bu ifadenin “Seyahat Acenteleri” olarak düzeltilmesi gerekmektedir.” Dedi

“1 Yılı Kaybettik”

Eker; salgından en çok kendilerinin etkilendiğini belirterek Hükümet’in almasını istediği ilave tedbirler ile ilgili olarak; “Hukuki sorun çıkmaması açısından sektörler içerisinde Turizm ve Seyahat acenteciliği sektörü adının geçmesi gerekmektedir.2020 TÜRSAB aidatlarının alınmaması ile ilgili TC Kültür ve Turizm Bakanlığının onaylaması gerekmektedir. TÜRSAB üyelerinin, havayolu ve otellere gelecek işler ile ilgili yaptığı ön ödemelerin iade edilmesi gerekmektedir. Turizm taşımacılığı KDV sinin %1 e indirilmesi, turizm ajans payı vergisinin yılsonuna kadar alınmaması gerekmektedir.
Acentelere 2 yıl geri ödemesiz kredi desteği, iptal edilen tur ve rezervasyonlarda, hizmet bedellerinin düşülerek ücretin iade edilmesinin yasal hale gelmesi, “İptal etme, erteleme” kampanyalarımızın kamu otoriterlerince de paylaşılması talebimizdir. İç hat iptallerinde grup iadeleri yapılmamaktadır, İç hat grup bilet iptalleri iade edilmelidir. Ofis kiralarını, zamana yayılarak ertelenmesi, seyahat acentelerine özel; SGK ve vergilerin 3 ay ertelenmesi değil, 6 ay muaf olması gerekir. Çünkü;  Acentalar en az 9 ay iş yapamayacaklardır. Ertelemeler nedeniylede hali hazırdaki borçlarını ödeyemeyecek ve taahhütlerini yerine getiremeyecekler.  Bu yüzden de Haziran 2020 sonuna kadar “Çek” ödemelerinden kaynaklı sıkıntılara bir defaya mahsus sicil affı getirilesi bizce uygun olacaktır. Önerilerimizin dikkate alınması noktasında sesimizin duyulması tek dileğimizdir.” Dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?