“Borçları Boylarını Aştı, Mudanya Belediyesini Ekonomik Çıkmaza Sürükledi!”

“Borçları Boylarını Aştı, Mudanya Belediyesini Ekonomik Çıkmaza Sürükledi!”

“Mudanya battı! Belediye yazısını kaldırıp inşallah direk satılık yazısı yazmazlar!” bu sözler MHP’li keskin muhalife ait. Mudanya’da kendine has yaptığı muhalefet ile sadece ilçesinde değil, ulusalda da gündem haline gelen MHP’li Belediye Meclis Üyesi Bülent Erden’in son paylaşımı ile Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz arasında yeni cephe açıldı. Mudanya Belediyesi tarafından kendisine ait olan bazı mülkleri satışa çıkarmasına tepki gösteren MHP Gurup Sözcüsü Bülent Erden; “Mudanyalıların yıllarca azıklarından ayırarak, belediye ele ayağa düşmesin, mali yapısında akçesi olsun diye kazandırılarak mülkiyet haline getirilen menkullerin satılmasına, hele de 3-30’a peşkeş çekilmesine karşıyız.” Dedi.

“Borcu Kapamadı, Hizmette Üretemedi!”

Geçtiğimiz hafta 30 Mart’da 2’ci döneminin 1’ci yılını dolduracak olan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın söz vererek yapamadığı vaatlerinin 14’nü açıklayacağını söyleyen Erden’in son paylaşımı Mudanya kamuoyunda gündem oldu. Erden “GÖRMEYİZ İNŞALLAH…” yazarak esprili muhalefet yapmanın da önemli bir örneğini gözler önüne serdi. Bülent Erden; “2014 Seçim sürecinde hiçbir şey satmayacağınızı hatta satılmış olanları geri alacağınızı ifade etmiştiniz. Geçen dönemde de olduğu gibi, 1 Nisan 2019’dan bugüne bir senelik süreçte Yıldıztepe Projesi dışında (Bu projeye kaynak kredi ile sağlanıyor, dolayısıyla belediye bütçesini etkilemiyor) herhangi bir yatırım olmamasına rağmen; Belediyenin SGK, muhtasar ve KDV borçları faizler hariç takribi 11 milyon lira ödenmemiş olup karşılığında gayrimenkul takası gündeme gelmiştir. Bir yıl içinde temel hizmetler (Yeterlilik takdiri kamuoyunun) dışında bir yatırım yapılmamıştır. Hal böyle iken borçlar neden ödenemedi, borç karşılığı takas edilenlerin dışında da gayrimenkul satışlarının gerekçesi nedir? Seçilmişliğin getirdiği sorumluluk gereği kamuoyunu yukarıdaki hususlarda bilgilendirmenizi rica ediyoruz.” İfadelerini kullandı.

“Muhalefeti Suçlayarak Nereye Kadar!”

Erden; “Mudanya Belediyesinin ekonomi kurmayları gece ne düşünüyorlar ise sabah onu yapmak için hamle yapıyor. Sayın Türkyılmaz onlara o kadar güveniyor ki; bizleri kendisine artık adınız diz koyun! Dinlemiyor! Sandık sana 5 yıl ilçeyi yönetme yetkisi verdi. Bize de denetim. Biz asli olan şimdilik denetim görevini kılı kırk yararak, kul hakkına da riyayet ederek yapmaya çalıştığımız halde, özellikle şahsımı sayın Türkyılmaz şovmenlikle suçluyor. Meclis Oturumlarında kamu adına sorduğumuz tüm sorulara çeşitli gerekçeler ortaya koyarak cevap vermek yerine sanki sorunun kaynağı biz gibi muhalefeti suçluyor. Oysaki biz basit sorulara yanıt almaya çalışıyoruz. MHP olarak Meclis’te kamunun hakkını sonuna kadar savunacağız.” Dedi

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?