KESTELLİ MİNİK YÜREKLERDEN “MADDE BAĞIMLILIĞINA” KIRMIZI KART!

KESTELLİ MİNİK YÜREKLERDEN “MADDE BAĞIMLILIĞINA” KIRMIZI KART!

Kestel Haber Merkezi Nazif Erek; Kestel Yeni Mahalle İlk Okul Öğretmeni Sayın Muhammet Aydın ve YEŞİL AY’ın  başlattığı “ Madde Bağımlılığı ile mücadale” adlı projesi Kestelliler, okul müdürü Ali Osman Köseoğlu ve Kaymakam Ahmet Karaya’dan tam not aldı. Okuldaki başlattığı projeye, okulun öğrencileri de öğretmenleri Aydın’ı yalnız bırakmadı.

Okul öğretmeni Muhammet Aydın ile bir röportaj yaparak düşüncelerini sorduk.

Öncelikle bu projenizin amacı nedir ?

Öncelikle bu projenin amacı resmî olarak sınıf öğretmenliği yapıyorum amacımız  kötü alışkanlıklardan uzaktutmak. Amacımız sağlıklı nesiller yetiştirmek.

Çocuklarımızı sigara, alkol gibi zararlı maddeleri kullanmaktan nasıl uzak tutabiliriz ?

 Ben öncelikle zaten kendi sınıfımda ve sınıflarımızda uyguluyorum ve diğer öğretmen arkadaşlarımda kendi sınıflarında da uyguluyor, çocuklarımız zaten spor ve çeşitli sağlıklı aktiviteler yapıyor ve her öğrencimizide çeşitli aktiviteler yaptırmaya çalışıyoruz.

Sadece zayıf karakterli çocuklar mı bağımlı oluyor ?

Ben buna katılmıyorum genellikle sorumlu ailelerin çocukları kendini yalnız hissediyor. Genç yaşlarda özentiler başlıyor ve arkadaş kurbanı oluyorlar. Bu tarz olumsuzlar ortaya çıkıyor ama özellikle aile içi sorunlardan oluşuyor.

Sigara alkol madde gibi alışkanlıklardan uzak tutmalı ?

Aile içi iletişim çok sağlıklı olmalıdır. İletişim sağlıklı olmalıdır. Çocuklar kendilerini yalnız hissettikleri zaman aileler zaten bunun farkına varır gerekli önemler alınarak yada çeşitli faaliyetleri katarak birebir zaman geçirerek bu tarz sorunların biteceğini düşünüyorum.

Aileler çocukların sigara alkol ve madde kullandıklarını nasıl anlar sizce ?

Şuan günümüzde de kamu spotumuz ve yayınlarımız var. Okullarda bununla ilgili çalışmalar var ve günümüzde iletişim çok kolay artık. Duyumlarımızı çocuklarımızla paylaşıyor ve aileleri bilinçlendiriyoruz. Çocuklarımızı da bilinçlendiriyoruz. Toplantılarımızda gündem maddesi olarak da belirtiyoruz. Günümüzün en büyük bağımlılığı internet, televizyon, telefon, tablet bununla ilgilide projelerimiz var.

Siz eğiticiler olarak çocuklara yaklaşımınızda nasıl davranıyorsunuz ?

Daha çok zararlarını anlatırsak, çocuklarımızın göz önüne serersek,  bu tür şeylerden uzak tutabiliriz ve her zaman söylüyorum iletişim ve spor çok önemli çocuklarımızla zaman geçirelim. Çocuklar bizim geleceğimiz sahip çıkalım. Bizim üstümüze düşenin en iyisini yapalım ve çocuklarımızı bu şeylerden uzak tutalım, iletişimimizi koparmayalım.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?