Kestel’in “trafik sorunu” çözülecek mi?

Kestel’in “trafik sorunu” çözülecek mi?

Kestel Haber Merkezi Fırat Yılmaz ve Nazif Erek; Bursa’nın büyüyen ve gelişen Kestel ilçesinde Trafik ve Ulaşım sorunları halkın tepkisine neden oluyor. İlçedeki trafik akışının daha iyi sağlanması ve karşılaşılan sorunların ve çözüm yollarının bulunması amacıyla ilgili Bursa Kestel Şoförler Odası Başkan Vekili Seyit Ahmet Karaca’yı ziyaret ederek bu konu hakkında kısa bir röportaj ile görüş ve önerilerini aldık.

Gelişen ve büyüyen Kestel’in en büyük problemi trafik, siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

– Tüm Kestel halkımızın da bildiği gibi sorunlar çok, çözülmesi konusunda 4 ay önce Belediye Başkanımızın Odamıza Talebi ile ilgili bir öneri hazırladık, Belediye Başkanımız “Boğaziçi” firmasıyla bir çalışma yaptırmış. Kısacası; Kestel’imizin trafik sorunu çözülmesi gereken bir konu fakat istenilen rahatlığa ulaşması mümkün değil. Çünkü; zamanında yapılan yanlış yatırımlardan dolayı, çözüm konusunda sıkıntılar olacaktır.

Boğaz içi Firmasının çözeceği konuşuluyor, bu konu hakkındaki bilginiz var mı?

-Boğaziçi Firmasıyla ilgili Kestel Belediyesi bir bildirge sundu, Fakat bu firmanın yapmış olduğu çalışmanın %90’nı biz zaten sunmuştuk, Bu konuyu dışarıdan bir firmanın gelip araştırma yapmasına gerek yok, sorunlar zaten belli çözüm yolları basit.

Kestel gerçekten trafik konusunda rahata erebilecek mi?

– Rahatlamaz çünkü araç sayısına, yerleşim alanlarına bakılırsa çok plansız bir cadde ve yol durumu var.  Belediye başkanımıza güzergahlar hakkında öneriler sunduk. Bir diğer önerimiz ise Uludağ Caddesi ile Bosna Caddesi ve Bursa Plastiğin oradan Ankara yoluna çıkması yönünde talebimiz oldu bu konuya sıcak baktı Belediyemiz.

Tek Yön Kestel diye söylemler alıyoruz, bilginiz var mı?

– Tek Yön Kestel dediğimiz konu Metro İstasyonu ile Fevzi Çakmak Caddesi (Salı Pazarı) olduğu yer tek yön. Kestel Merkezden de Cuma Caddesi ve Namık Kemal Caddesi belli bir bölümüne kadar. Uzun Cadde ve Beşevler Caddesi Tek yön olması konusunda olunabilirliği araştırılıyor.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?