“Kadınların Sessiz Çığlıkları Bursa’dan Dalga Dalga Yayılacak!”

“Kadınların Sessiz Çığlıkları Bursa’dan Dalga Dalga Yayılacak!”

“Zübeyde Anne ve Gazi; Bursa’ya geliyor!” haberi ile Bursa kamuoyuna duyurduğumuz Uluslararası Sinemacılar Dernek Başkanı Selami Yanık’tan yine sosyal duyarlılığın önemine işaret eden bir proje. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeni ile anlamlı bir projeye imza atmaya hazırlanan Yanık detayları gazetemizle paylaştı. Yanık; “8 Mart Mucizesi mor renkli fularlarıyla 8 bin kadını bir araya getiriyoruz. Nilüfer ilçemize Bu muhteşem buluşmayla Alevi’si, Çerkezi, Lazı, Yahudisi, Hıristiyanı ve Müslümanı örüşüne ellerinde mikrofonla kendi cinslerini destekleyerek kitlenin içinden haykırarak çıkacak. Hepsi ayrı ayrı kendi din ve göre 8 bin kadın bir arada olup, “Kadına şiddete hayır” sloganıyla, tek bir yürek, tek bir ses olacaklar. Bir de büyük sürprizimiz olacak. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım, kadınlarımızın aralarından çıkıp, mağrur ve gururlu duruşuyla, kadın haklarını haykırarak son seslenişini yapacak.” Dedi. Dünya ve Türkiye çapında tanınan 10 akademisyen kadında bu proje kapsamında Bursa’ya gelerek büyük proje için Yanık’a destek verecek. Uluslararası Eğitim Koçu Elif Çırak onlardan biri.

“Almanya’da Türk Kadınının Haklarını Savundum!”

Projenin ilk ayağında seminere katılacak olan Çırak; “1 Şubat 1968 yılında, Samsun’un ilçesi Alaçam’da doğdum. Çocukluğumun ilk yıllarını, İzmir ve Antakya’da geçirdikten sonra, babamın mesleği gereği Anadolu’nun çeşitli illerinde liseye kadarki eğitimimi tamamladım. İstanbul Beşiktaş Atatürk Anadolu Lisesi’nden mezun olduktan sonra, Mimar Sinan Üniversitesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde Lisans, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde Yabancılara Türkçe Yüksek Lisansı’mı yaptım. İstanbul’da çeşitli özel ve devlet okullarında, dershanelerde Türk Dili Edebiyatı öğretmenliğini Sarıyer ve Beşiktaş ilçelerinde tamamladım. 20 yıllık öğretmenliğimden ve Arnavutköy Korkmaz Yiğit Anadolu Lisesi’ndeki Zümre Başkanlığı görevimden sonra, Almanya Berlin Başkonsolosluğu Eğitim Ataşeliği’ne bağlı olarak, Alman okullarında Türkçe ve Türk Kültürü Öğretmeni olarak 5 yıl çalıştım.Almanya’daki görevimi tamamladıktan sonra İstanbul’a döndüm ve 25 yıllık öğretmenlik hayatımı emekli olarak noktaladım. 15 Mayıs 2016 yılında, çocukluğumun mutluluk başkenti olan İzmir’e geri döndüm ve Karşıyaka’ ya yerleştim. Yaşam, Öğrenci, Melek ve Kuantum Koçu olarak öğretmeye ve öğrenmeye devam ediyorum. Bu arada birçok yeni eğitimler alıp uygulamaya başladım. Spiritüel eğitimlerimi kullanarak danışmanlık yaparken, yazarlık hayatımla edebiyat dünyama geri döndüm. Öğretmenlik yaşamım boyunca, çeşitli dergilerde yazılar yazıp, ders kitaplarının hazırlanmasında çalıştım.” Dedi.

“ezilen Neden Hep Kadın!”

Çırak; “İlk kitabım olan “Büyülü Bir Doğa Yolculuğu”nda, çocuklarla büyülü bir evren yolculuğuna çıktım ve onlara doğayı anlattım. Üniversite okutmanlığından, liseye, liseden orta okula, ilk okula ve ana okuluna inerek bütün çocuklarla ve büyümeyen çocuklarla kendime; masallar, hikayeler, efsaneler ve mitolojilerle dolu bir dünya kurdum. “Mavi Ay’ın Büyülü Yolculuğu”nda ise gençlere de masal, hikaye, mitoloji ve destanları öğretmek istedim. Üçüncü kitabım; “Güneş’in Aşkla Büyülü Yolculuğu”nda ise mitoloji ve tarihi, sonsuz kahramanların büyülü yolculuk yaptığı bir medeniyet yolculuğuna dönüştürdüm. Büyülü yolculuklarla ilgili çocuklar için yazdığım öğretici şiirlerim de çeşitli şiir antolojilerinde bulunmaktadır. Projenin Bursa’da gerçekleştirilmek istendiği ve bu konudaki görüşlerimin önemli olduğu, Selami bey tarafından iletilince hiç düşünmeden geleceğimi söyledim. Türk toplumunda kadının farklı bir konumu var. Ataerkil bir yapıdan dolayı sürekli kadınlarımız eziliyor. Toplumsal bazda kadınlarımızın artık seslerinin yüksek perdeden çıkması gerekiyor. Biz bunun için elimizi değil, yüreğimizi taşın altına koymaya karar verdik. 8 Martta Bursalılar ile birlikte olacağım.” Dedi.

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?