“Gemlik İçin Son Söz, Gemlikliler de Olmalı!”

“Gemlik İçin Son Söz, Gemlikliler de Olmalı!”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Bursa ziyareti kapsamında son durağı Gemlik ilçesinde de bir dizi ziyarette bulundu. Akşener, Türkiye Cumhuriyeti 3. Cumhurbaşkanı Mahmut Celal Bayar’ın, Gemlik’in Umurbey Mahallesinde bulunan anıt mezarını ve müzesini de ziyaret etti. Gemlik Ahmet Dural Meydanında İlçe Başkanı Ertuğrul Yavuz ve Yönetimi ile Gemlik Belediye Meclis Üyeleri Oğuz Hançer ve Sedat Akkuş tarafından karşılanan Akşener esnafı ziyaret ederek sorunlar hakkında bilgi aldı. Akşener’e Genel Başkan Yardımcıları ve Bursa Milletvekilleri Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu ve Ahmet Erozan’da eşlik etti. GİK Üyesi Hasan Toktaş, MDK Üyesi Ayşegül Özyiğit Gül, İYİ Parti Bursa İl Başkanı Uzm. Dr. Yahya Bahadır, Gemlik programında Akşener ile yer aldı.

“Akşener, Celal Bayar’ın anıt mezarında dua etti”

Gemlik ziyareti kapsamında Gemlik’in Umurbey Mahallesine gelen Akşener, Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan ve Belediye Yönetimi ve CHP İlçe Başkanı Cemil Acar ve Yönetimi ile CHP Gemlik Belediye Meclis Üyeleri tarafından karşılandı. Celal Bayar müzesini ziyaret ederek burada bulunan eserleri yakından inceleyen Akşener, sonrasında Bayar’ın anıt mezarına girerek dua etti. Anıt mezar ziyaretinin ardından Umurbey meydanında vatandaşlarla bir araya gelen İyi Parti Genel Başkanı, buradan Gemlik merkezine hareket etti. Gemlik merkezinde de, esnaf ve teşkilat ziyaretleri gerçekleştirdi.

“Otomotiv Fabrikası tüm detayları birlikte incelensin.”

Akşener Gemlik ziyareti ile önemli tespitlerde bulundu. Akşener; “Bursa’nın merkez ilçeleri olarak kabul edilen 7 ilçesini Gemlik dahil gezdim. Sorunlar aynı. Fakirlik, fakirlik, geçimsizlik diz boyu. Mutfaktaki tencerenin dibimibi kalmamış, kevgire dönmüş. En yüksek emekli işçi maaşı asgari ücretin altında! Halk kendisine iyilikle uzanan elin farkına vardı. İstanbul ve Ankara’da vatandaşımız 31 martta verdiği oylar ile Hükümet ve İktidarın kulağını çekti. Vatandaşımız her konuda sabırla gelişmeleri izliyor. Ancak bugün sizin yapmanız gereken bir şey var. Size ulaşan her sese kulak verin, her uzanan eli tutun. Bu bizlerin insani vicdani görevlerimizin başında geliyor. Kamplaştırmayan, ötekileştirmeyen bir siyaset anlayışımız var. Bayrağımıza, vatanımıza ihanet etmeyen, vatandaşımıza kurşun sıkmayan her vatandaşımıza gönlümüzü sonuna kadar açtık. Sizden beklentim vatandaşımızın sessiz çığlığını duyun ve ona ilk el uzatan siz olun. Gemlik ilçemizi 31 martta ittifakımızın üstün çabası ile kazandık. Burada güzel bir işbirliği gördüm. İlçenin yerleşim açısından oldukça sıkıntılı bir durumu var. İlçe merkezinin yeri değiştirilmek isteniyor. Burada esas olan Gemlik Belediyesi tarafından tayin edilecek olan mevkidir. Askeri Harada bir “Milli ve Yerli Otomotiv Fabrikası” yapılmak isteniyor. İYİ Parti olarak memlekete çakılacak her yatırım bizim için değerlidir. Her yatırım için parti olarak farklı kıstasımız var. Böylesine büyük bir projenin tüm detayları ile ilgili; devlet, belediye ve siyasi teşkilatlar bilgilendirilmeli ve konu tartışılarak en uygun şekilde bu yatırımın gerçekleşmesini uygun görüyorum. Teknik analizlerin hepsinin yapıldığını düşünerek, projenin geniş kapsamı ile ilgili kurumların önüne gelmesi daha doğru olacaktır.” Dedi. Gemlik temasları sonunda Akşener, İstanbul’a gitti.

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?