“Kadir Şeker Tutuksuz Yargılanmalı!”

“Kadir Şeker Tutuksuz Yargılanmalı!”

“Kadına Şiddete Hayır” noktasında tüm Türkiye yakın zamanda işlenen Kadın Cinayetleri yüzünden ayakta iken önceki gün yaşanan bir olay Bursalı Anneleri de üzdü. Fen Lisesi mezunu olan ve tıp fakültesine hazırlanan 20 yaşındaki Kadir Şeker, bir erkek tarafından şiddete maruz kalan Ayşe D’nin hayatını kurtarmak istedi. Çıkan boğuşmada bıçak, şiddet uygulayan şahsın kalbine isabet etti ve şahıs öldü. Şiddete maruz kalan Ayşe D. de Özgür Duran’ın kendisini önce evde sonra parkta dövdüğünü, yanlarına gelen gencin kendisini kurtarmaya çalıştığını söyledi. Ölen kişinin ‘Kasten Yaralama’, ‘Hırsızlık’, ‘Uyuşturucu Madde Ticareti’ suçlarından toplam 19 suç kaydı var. Yüzünde çok sayıda yara izi bulunan Kadir Şeker ise sevk edildiği adliyede ‘kasten yaralama’ suçundan tutuklandı.

Tutuklanma olayına bir tepki de Cumhuriyet Kadınları Derneği Bursa Şubesi Başkanı Sultan Yurdunal’dan geldi. Yurdunal; “Türkiye’nin sosyoekonomik düzeni belli, eğitim düzeyi ortada. Ataerkil bir yapımızdan dolayı erkeklerin genel aile yapısında hakimiyeti söz konusu. Birkaç gün önce istenmeyen bir olay nedeniyle genç evladımız tutuklandı. Kadın Cinayetlerinin cirit attığı sokaklarda olaya duyarsız kalmak istemeyen gencimiz çıkan arbedede şiddet eğilimi olan diğer şahsı istemeden de olsa ölümüne neden olmuş. Tüm Türkiye bu konu ile ilgili Kadın Dernekleri ayakta. Şahsım adına Kadir Şeker’in bu olay nedeniyle tutuklu yargılanmasını doğru bulmuyorum. Adaletin vicdanı onu bu trajik olay nedeniyle tutuksuz olarak yargılamalıdır.” Dedi.

Oğlunun karıncayı bile incitmeyecek kadar yufka yürekli biri olduğunu belirten baba Cengiz Şeker ‘Oğlum fen lisesi mezunu, üniversiteye hazırlandığı için Konya’da dershaneye gidiyordu. Dershaneden çıkıp eve dönerken parkta bir erkeğin kadını dövdüğünü görüyor. Kadını kurtarmak için araya giriyor. Adam oğluma saldırıyor. Oğlumun boynunda, yüzünde yaralar var. Boğazını sıkmış, elinden zor kurtulmuş. Bir arbede yaşanmış. Bu arada bıçaklama olayı olmuş. Çok üzgünüz. Ölen kişinin ailesine baş sağlığı diliyoruz.’

Oğlunun doktor olmak istediğini söyleyen baba Şeker “Çok sıkı çalışıyordu, doktor olmak istiyordu. Ama başımıza böyle talihsiz bir olay geldi. Benim oğlum bir canı, bir insanı kurtarmaya çalışıyordu. Onun için kendini feda etti” diye konuştu. Bursalı kadınlar ise bu olaya “meşru müdafaa” çerçevesinde yaklaşılmalı. Sadece ‘can’ kurtarmak isteyen bu genç tutuksuz yargılanmalı görüşünde birleşiyor.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?