Hayallerimin Peşinden Gittim…

Hayallerimin Peşinden Gittim…

Bursa’da çok fazla bilinmese de 100 civarı dizi oyuncusu var. Geçmişte Türkiye güzellerinin çıktığı, 10 civarı ünlü oyuncunun çıktığı Bursa’dan yardımcı roller olarak bilinen ekranın sanatçıları kamuoyunda çok fazla bilinmiyor. Geçmiş dönem Gürsu Belediyesi Basın Masasında çalışan fotoğrafçı ve kameraman Fikri Ayaz’da bu bilinmeyen oyunculardan.

Doğduğum Topraklardan Bursa’ya

Ayaz’ı yeni başlayacak olan bir filmin set çalışmalarında yakaladık ve dizi sektörüne nasıl adım attığını sorduk. Ayaz; “ Oldum olası iş, kendimi anlatmaya gelince aklıma söyleyecek pek bir şey gelmez. 1973 yılının serin bir Temmuz sabahında Trabzon / Çaykara ilçesi (eski adı Demirli köyü, yeni adıyla Yeni mahalle) de dünyaya geldim. Ailemin ikinci çocuğu olmanın haklı gururu ile (daha sonradan pişmanlığa dönecek olsa da!) gözlerimi dünyaya açtım. İlkokulu kendi köyümde okuduktan sonra, Uzungöl’de ortaokul ve Kur’an Kursu eğitimimi yatılı olarak tamamladım. Yaşam şartlarının zor geçtiği bir coğrafyada olduğumuz için, çalışmadan okumak çok zordu. Her ne olursa olsun çalışmam gerekiyordu. Bizim oralarda iş imkanı olmadığı için, gurbete çıkıp çalışmaya başladım. Çalıştım çabaladım bir şeyler kazanmaya başladım. Eksik bıraktığım eğitimimi açıktan okuyarak çok şükür tamamlayabildim. Sonrasında bir baktım ki; hooop askerlik çağım gelmiş çatmış. Askerde olduğum dönemlerde (yani 1994 yıllarında) ailem Bursa’ya taşındığından, doğup büyüdüğüm güzelim memleketimde beni bağlayabilecek ve beni tekrar oralara sürükleyebilecek çok fazla bir şey kalmadı. Askerliğimi bitirdikten sonraki hayatım da doğal olarak Bursa’da başladı.” Dedi.

Karakter Oyunculuğu Zordur!

Ayaz; “ 1998 yılında evlenerek dünya evine girdim. “Erman” ve “Emre” adında 2 oğlum var. 2004 yılında “koltuk ve mobilya” üzerine kendi iş yerimi açtım. Beş yıl aradan sonra İstanbul’a yerleşerek bir firmada çalışmaya başladım. Yıllar böyle devam ederken “Telekomünikasyon” üzerine tekrar kendi işimi kurdum ve 10 yıl işletmecilik yaptım. Şimdi resmi bir kurumda fotoğrafçılık yaparak hayatımı sürdürmeye devam ediyorum. Tüm bunlar yaşanırken, bir taraftan oyuncu olma hayali hep içimde vardı. “Neden olmasın, kalk durma. Hayalinin peşinden koş. Kimse seni oturduğun yerden keşfedemez. Bak, araştır. Nedir? Ne değildir?” derken kendimi film sektörünün içinde buldum. Daha yolun başındayken reyting rekorları kıran “Diriliş Ertuğrul” dizisinde kendime “Türkmen Bey’i” olarak iki bölümde yer buldum. Yeni ve ilk olmama rağmen oldukça güzel tepkiler aldım. Ardından “Kösem Sultan” dizisinde “Paşa” karakterini canlandırdım. “216 Cem Yılmaz” sinema filminde yer aldım. Sırasıyla; “Hayat Sırları”, “İsimsizler”, “Mutluk Zamanı”, “Ateş Böceği”, “Arka Sokaklar” gibi dizilerde önemli karakterleri canlandırdım. Ünlü bir oyuncu olmanın, çok zor olduğunun bilincinde olmak; her gün kendini geliştirmenin çok önemli olduğunu kabullenmek; sorumluluk almaktan korkmamak ve korksan bile korkunun üzerine gitmek. Kısacası; her şeye rağmen yola devam etmek ve şikayet etmeyi değil, şükretmeyi tercih etmek her zaman ileri götürür. Bu süreçte Gürsu Belediye Başkanımız sayın Mustafa Işık ve Belediye Personeli her zaman yanımda olduğu için teşekkür ederim.” Dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?