Ayağa Kalkmak İstiyorsan, İYİ Biri Elini Tutacak!

Ayağa Kalkmak İstiyorsan, İYİ Biri Elini Tutacak!

Mücadelemiz Vatan İçin, İYİ Bir Yönetim Sistemi İçin; Aldığımız Son Nefese Kadar Sizin Huzurunuz İçin Çalışacağız İYİ Parti Nilüfer İlçe Başkanlığının organize ettiği etkinliğe 64 mahallede görevlendirilen “Mahalle Başkanları-Temsilcilerinin Tanıtımı ve Toplu Üye Katılım”  toplantısı ve İl Gençlik Kolları tarafından Barış Manço Kültür Merkezinde gerçekleşen “1923’den 2023’e Türk Gençliği” konferansında Bursa’nın İYİ’leri bir aradaydı. Nilüfer İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, İstişare Kurulunun Ve Gençlik Kollarının ev sahipliği yaptığı toplantıya gündeme dair bilgilendirme ve değerlendirme yapmak üzere konuşmacı olarak katılan; Genel Başkan Yardımcıları Parti Sözcüsü İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu ve Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu, İl Başkanı Yahya Bahadır, GİK üyesi Hasan Toktaş, Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Ayşegül Özyiğit Gül, Kurucular Kurulu Üyeleri Sermin Can Özensoy, ilçe başkanları ve partililer tarafından yoğun ilgi gördü.

Çalmadık kapı bırakmayacağız…

Nilüfer İlçe Başkanı Levent Öncü; İYİ Partinin kurulmasıyla başlayan süreçte, yolsuzluğa ve hırsızlığa dur demek, hukukun üstünlüğünü egemen kılmak, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı bir devlet yapısını yeniden tesis etmek için izlenen yolun çok uzun olduğunu belirterek İyi Parti Nilüfer İlçe Teşkilatı olarak başarıya ulaşmak için, çalmadık kapı, sıkılmadık el bırakmayacaklarını ve bu gücü de tüm yönetici arkadaşlarla beraber kendilerinde bulduklarını vurguladı. Mahallelerin sorunlarını yerinde tespit edip, Meclis Üyelerimiz ile Nilüfer ve Büyükşehir meclislerine önergeler vererek, çözümler bulmaya başladıkları belirtti.

Tıkanan siyasete İYİ geldik…

İlçe Başkanı Levent Öncü; “Siyasetin önünün tıkandığı, Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin kuruluş ilkelerinden uzaklaştırıldığı bir dönemde, ayrıştırılan Türkiye’nin birleştirici gücü olmak üzere, 25 Ekim 2017 tarihinde sayın Meral Akşener hanımefendinin önderliğinde, cesurlar hareketi olarak İYİ Parti kurulmuştur. İki yıl içerisinde yeni kurulan bir parti olmamıza rağmen iki seçim gerçekleştirdik. Genel seçimler sonucunda, Adalet ve Kalkınma Partisinin tek başına iktidar olma gücünü kaybetmesinde ve yerel seçimlerde birçok Büyükşehir Belediyesini, Millet ittifakı adaylarının kazanmasında, İYİ partinin büyük katkısı olmuştur. Evet bizler için bu bir başlangıç. Bundan sonra hakkı teslim etmek, yolsuzluğa ve hırsızlığa dur demek, hukukun üstünlüğünü egemen kılmak, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı bir devlet yapısını yeniden tesis etmek için yolumuz çok uzun.” Dedi

Nilüfer için çalışıyoruz!

Öncü; “Biz İyi Parti Nilüfer İlçe Teşkilatı olarak başarıya ulaşmak için, çalmadık kapı, sıkılmadık el bırakmayacağız. Bu gücü de tüm yönetici arkadaşlarla beraber kendimizde buluyoruz. İlçe yönetimi olarak, yerel seçimler sonrasında 64 mahallemizin tamamında bölge başkanlarımızı belirledik ve yönetici arkadaşlarımla beraber, muhtarlarımız ve mahalle temsilcilerimizle buluştuk, görüşmeler yaptık. Mahallelerimizin sorunlarını yerinde tespit edip, meclis üyelerimiz ile Nilüfer ve Büyükşehir meclislerine önergeler vererek, çözümler bulmaya başladık. Bundan sonra mahallerimizde yönetimler oluşturmaya başlayacağız. Bu yönetimleri oluştururken mahalle başkanlarımızın dikkat etmesi gereken önemli unsurlardan bazıları, temsilcilerimizin mahallesinde oturan, sevilen, tanınan arkadaşlardan olmasına, kurabildiğimiz kadar her yönetimde, gençlerden ve kadınlarımızdan üye oluşturabilmeye dikkat etmeliyiz. Bir siyasi partinin büyüklüğü ve gücü, üye sayısı ile doğru orantılıdır. İlçe Yöneticilerimiz ve İstişare Kurulu Üyelerimiz ile metro istasyonlarında, Pazar alanlarında düzenlediğimiz üye katılım kampanyaları ile ilçe olarak bugün toplam 1650 İyi Partiye gönül vermiş üyeye ulaşmış durumdayız. Evet, bizler büyük bir aile olmaya devam ediyoruz. Bugün aramızda İyi Partiye olmak için gelen yaklaşık 100 cesur yürekli arkadaşımız var. Ben Nilüfer İlçe Başkanı olarak sizleri aramızda görmekten çok mutluyum. Hoş geldiniz, sefalar getirdiniz.” Dedi.

Tatlıoğlu; “Adalet’in Bu Kadar mıydı!”

İYİ Parti Nilüfer İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Mahalle BaşkanlarıTanıtımı ve Toplu Üye Katılım Töreni’ programına katılan İYİ Parti Bursa Milletvekili Prof.Dr. İsmail Tatlıoğlu, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Gündemin en önemli konu başlıklarından olan EYT konusuna değinen Tatlıoğlu, “Devletle sözleşme yapmış vatandaşımızın yarı yolda bırakılmaması gerekiyor. Bu insanlarımız, sözleşmelerine uygun bir şekilde yol yürümek istiyor. O nedenle dönüp EYT’lilerle bir şekilde mutakabat sağlamanın yoluna bakmak lazım. Kendi imkanlarımız çerçevesinde bu kitlenin mağduriyetini giderici bir çözüm mutlaka bulunur. Böyle bir çözüm de vardır. Onun üzerine görüşmek lazım. Toplumda devletin güvenini sarsacak bir davranış içerisinde bulunmak devletin varlığına bile aykırıdır. Temel mesele budur. Para meselesi sonra o da çözülür. Para meselesi çok büyük bir problem değil. Kaynak bir problem değil” ifadelerini kullandı.

Bu bütçe ile İYİ’ye gidemeyiz!

TBMM’de görüşmeleri devam eden bütçe hakkında eleştirilerde bulunan Prof.Dr. Tatlıoğlu, “Türkiye büyük bir borç yükü ile beraber devamını sağlıyor. Üzülerek söylüyorum ki bu bütçenin vizyonu, misyonu yok. Bunu mecliste de söyledim. Bu bütçe bize ‘sizi daha iyi yerlere taşırım’ demiyor. Bunu AKP’li arkadaşlar da ifade edemiyor. Dolayısıyla biraz sorunları öteleme bütçesi ama Türkiye’nin, Türkiye’yi daha iyi bir yerlere götürme gücü var. Esas bu gücü kullanmak lazım. O nedenle inşallah Türkiye bu gücü kullanacak bütçeler yakında yapacaktır” dedi.

Bursa 2’ci lige düştü!

Bursa’nın yıllardır beklediği hızlı tren konusuna da değinen Tatlıoğlu, “Bir arkadaş ‘hızlı trene bakarken yük treniyle karşılaştım’ diyordu.Maalesef bu projeyle Bursa’ya ikinci sınıf muamelesi yapılıyor. Çok üzülüyorum Bursa bir çok açıdan sahipsiz bir görünümde.Türkiye’de 5 milyar doların üzerinde dış fazla veren bir Bursa’nın ülke içinde de kolay ulaşılabilen bir şehir olması lazım. Bursa’nın temel sorunu zaten ulaşım. Sadece şehir içi değil, Türkiye içinde de ulaşım. Şimdi bir düşünün Sivaslı bir hemşerimiz Sivas’tan binecek Eskişehir’e kadar gelecek oradan da başka bir otobüse binip Bursa’ya gelecek. Bu doğru değil. Bu kaynak meselesi değil. Bursa’daki siyasal ağırlık Bursa’yı hak ettiği yere çıkaramadı. Bu şehrin yönetimiyle alakalı vizyon yetersizliği. O nedenle bunu biz düzelteceğiz. Bursa yüksek hızlı trenle mutlaka buluşacak. Biraz gecikecek ama buluşacak” değerlendirmesinde bulundu.

Ağıralioğlu; “Sırtında Kambur Gördüğün İnsanlarla Helalleşmek İstiyorsan….”

İYİ Parti Nilüfer İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Mahalle Başkanları Tanıtımı ve Toplu Üye Katılım Töreni’ programına katılan İYİ Parti Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu, önemli açıklamalar yaptı.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT konusunda verilen sözlerin tutulmadığını ifade eden Ağıralioğlu, “EYT ile ilgili birinci hassasiyet şudur; devlet sözünü tutabilmelidir. Sözünü tutan devlet itibarlıdır. Bazen devlet sözünü tutarken zarar da eder. Ama devletin sözünü tutmaması mı yoksa zarar etmesi mi arasında kalınca devletin sözünü tutarak zarar etmesi daha makbüldür. Çünkü devleti ayakta tutan verdiği sözü tutabilme kabiliyetidir. Siz bu insanlara söz vermişsiniz, verdiğiniz sözün arkasında Türk devletini iradesiyle göstermek zorundasınız. Osmanlı Devleti’nin yerine küllerinden doğan Türkiye Cumhuriyeti, Osmanlı’nın borçlarını bile ödedi. Devlet söz verdiği zaman sözünü tutar. Arkadaşlarımız kaynak bulamıyoruz mazeretlerini EYT’lilere değil müteahhitlerine söylesin” dedi.

Tek Adam’a Karşıyız!

Ahmet Davutoğlu’nun kurduğu ‘Gelecek Partisi’ ve Ali Babacan’ın kurması beklenen yeni parti ile ilgili konuşan Ağıralioğlu, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini kast ederek söylüyorum, siyasetin bir adamın iradesine bağlı hale geldiği anlarda itiraz etmek siyasetin itibarıdır. Sayın Cumhurbaşkanı da mevcut şartlarda partisinde demokrasi yok diye, memleketinde demokrasi standartları kötü diye partinin içerisinde de liyakat atama usulleri de hatalı diye Türkiye’de liyakat ehliyet dengesi kurulamadı diye itiraz etti ve 18 yıllık itibarının arkasında ve Tayyip Bey’in bu itirazı vardı. O yüzden biz İYİ Parti olarak Türk siyasetinde yanlışa yanlış diyebilmek cesaretini göstermeyi başlı başına bir kıymet olarak sayıyoruz. Ama siyasetin azı sadece doğruları söylemek değildir. Söylediğiniz doğruları kimlerle söylediğiniz de önemi vardır. Biz siyasi partilerin çeşitliliğinin Türk demokrasisine katkı getireceğine inanıyoruz” dedi.

Kaldıramaz…

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’na Şehir Üniversitesi üzerinden yaptığı eleştirilere değinen Ağıralioğlu, “Sayın Cumhurbaşkanının geçen gün partisinin eski kurmaylarının hepsini kast ederek itiraz edenlerin özelinde onlara dolandırıcılar demesini yakıştıramadık. Bunlar sizin ekonominizi, milli eğitiminizi, dış işlerinizi, partinizi ve memleketinizi emanet ettiğiniz insanlar. Bunlara dolandırıcı demek siyasi olarak Tayyip Bey’in de altından kalkabileceği bir itham değildir bence. Yanlışlar yapılmıştır. Biz yapılan yanlışları ayrı konuşabiliriz ama siyasetin kendine ait bir zarafet üslubu olmalı. Ona ihtimam göstermek lazım” dedi.

İmkansızlara rağmen çarpışıyoruz hala…

Milletin siyasetçileri birbirine galiz küfürler ederken görmemeleri gerektiğini söyleyen Yavuz Ağıralioğlu, “Yeni partilere muvaffakiyetler dileriz. Tayyip Bey’e şimdi itiraz eden arkadaşlar, müttefiki iken iyiydi. Onlar Tayyip Bey’i rakip olarak görecekler. Tayyip Bey rakip olarak çok dayanılmaz bir adamdır. İYİ Parti olarak biz, Tayyip Bey gibi kuralları çok esneten ya da delen bir rakibin karşında 2 yıl ayakta kaldık. Uğramadığımız hakaret, rencide edilmediğimiz siyasi mevzi, ağır ithamlarla karşılaşmadığımız hiçbir yer kalmadı. 5 milyon insan bu settin karşında durduk. Şimdi Ümmet-i Muhammed’in ne çektiğini görsün diğer partiler. Muvaffakiyetler dileriz” diye konuştu.

Türkiye’yi Seviyoruz…

İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, “Bizim artık kavgaya ayıracak zamanımız kalmadı. Kavga ederek niza ederek değil, bütün milleti bir ve beraber ederek yürümeliyiz.” dedi. İYİ Parti Bursa İl Başkanlığınca Barış Manço Kültür Merkezi’nde düzenlenen “1923’ten 2023’e Türk Gençliği” konulu konferansta konuşan Ağıralioğlu, Türkiye’nin Kurtuluş Savaşı’nda bedeller ödediğini ve devletin büyük zorluklarla kurulduğunu söyledi. Siyasi hayatından örnekler vererek gençlere tavsiyelerde bulunan Ağıralioğlu, siyasette nezaketi inşa etmeye çalışacaklarını belirtti. Ağıralioğlu, “Çocuklarımız ve gençlerimizle beraber insanlığın içinde huzurla yaşayacağı bir siyasal iklimin alın terini dökerek yürüyeceğiz.” ifadesini kullandı. Türkiye’nin milli gelirinin 30-40 bin dolarlar seviyesine çıkarılması gerektiğini kaydeden Ağıralioğlu, “Bizim ham hamasetle yürünecek yolumuz kalmadı. Bizim artık kavgaya ayıracak zamanımız kalmadı. Kavga ederek niza ederek değil, bütün milleti bir ve beraber ederek yürümeliyiz.” diye konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?