Gerçekler MERSEM 2019 İle Gün Yüzüne Çıkacak…

Gerçekler MERSEM 2019 İle Gün Yüzüne Çıkacak…

“Siyasete 2 gün ara verdik.” Bursa’nın başarılı Yüksek Maden Mühendisi, CHP Nilüfer İlçe Başkan Adaylarından olan Erman Aydıngün’e “MERSEM 2019” molası. 13-14 Aralık 2019 tarihlerinde Bursa’da ilk kez düzenlenecek olan Türkiye 10. Uluslararası Doğal Taş Kongresi ve Sergisi hazırlıkları TMMOB Maden Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu tarafından yürütülüyor. Yönetim kurulu Üyesi Yüksek Maden Mühendisi Erman Aydıngün’de siyasi çalışmalarına kısa bir ara vererek kongre hazırlıklarına son dokunuşları yapıyor.

Önemli Kazanımlar Bu Kongre İle Gündeme Gelecek…

Aydıngün, 13 Aralık Cuma günü saat 09,00’da Akademik Odalar Yerleşkesinde başlayacak etkinlikler ile ilgili yaptığı açıklamada; “Odalarımız, 1995 yılından beri mermer sektöründeki gelişmelerin her yönüyle değerlendirilmesi için sempozyumlar düzenlemiş ve bu yıl MERSEM 2019 ile 10.’sunu düzenlemekten ve Bursa ayrıcalığını birlikte paylaşmaya çağırmaktan mutluluk duymaktadır. Sektörel anlamda Türkiye’nin ve Dünya’nın en önemli etkinliklerinden olan Kongremizin, dünyanın ve ülkemizin çeşitli üniversitelerinden, kamu kurumlarından ve özel sektörden çok sayıda araştırmacı, yönetici, çalışan ve bilim insanının desteği ve katılımıyla gerçekleştirilecek. Bu Kongreyle tüm mermer ve doğal taş sektörü; doğal taş ocakçılığından fabrika işletmeciliğine, çevresel ve hukuksal işlemlerden, mimariye,  özellikle de katma değer yaratma anlamında özel öneme sahip tasarım işlerine kadar birçok konuda tartışılacak ve her yönüyle ele alınacaktır.” Dedi.

Bursa Gerçeği Göz Ardı Edilemez!

Aydıngün, organizasyonun neden Bursa’da olduğu sorusuna ise; “İlimizde başta Mermer olmak üzere 60 civarında zengin damarlara sahip maden yataklarına sahip. Bunu dikkate alarak Yürütme Kurulu Başkanımız sayın Ayhan Yüksel’in öncülüğünde Kongre Yürütme Kurulu Başkanı sayın Doç. Dr. Murat Yurdakul hocamızın da ön görüsü ile bu organizasyonu Bursa’da yapmayı meslek büyüklerimiz uygun gördü. Ayrıca Kongre süresince mermer ve doğal taş madenciliği ile ilgili sorunlar, kaynakların verimli kullanımı, sürdürülebilir ve çevreci, daha fazla katma değer yaratacak mermer ve doğal taş madenciliği de hususen tartışılacaktır. Türkiye doğal taş potansiyeli özelinde önemli doğal taş yataklanmalarına sahip Marmara Bölgesi’nin güzide ilimiz Bursa, doğal taş potansiyeli ve ihracat kapasitesiyle öne çıkmaktadır. Bursa ilinde düzenlenmekte olan ve bu yıl 5.’si yapılan dünyanın tek Blok Mermer Fuarı hem ulusal hem de uluslararası katılımıyla özel bir öneme sahiptir. Bu bağlamda, tüm bilimsel ve sektörel konuların ele alınmasının yanında Kongrenin temel amacı, Bursa merkezli bir kongre ile Türkiye’de ve Dünya’da mermer ve doğal taş farkındalığını artırmak, Türk taşlarının tanıtılmasını sağlayarak farklı disiplinlerden gelen katılımcılar arasında yeni işbirliği fırsatlarının yaratılmasını sağlamaktır.” Dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?