Doğa’nın Çetin Şartlarına Kafa Tutacaklar…

Doğa’nın Çetin Şartlarına Kafa Tutacaklar…

“Bir avuç genç bir araya gelerek doğa ile mücadele savaşında bizde varız.” dedi. Merkezi Bursa’da kurulan dağ ve doğa sporu tutkunu genç bir araya gelerek Türkiye’de ilk kez DASKUT Türkiye Arama ve Kurtarma Derneği adı altında bir araya gelerek doğanın çetin şartlarına kafa tuttu. Deprem kuşağı tehdidi altında, başına duman büründüğü zaman yaşama geçit vermeyen Uludağ’ı ile Türkiye’ye nam salan Bursa’da birkaç hafta önce kurulan DASKUT ilk tatbikatını da nefes kesen bir organizasyon ile Uludağ eteklerinde gerçekleştirdi.

Nefes kesen bir tatbikat yaptık…

Derneğin Genel Sekreterliğini üstlenen doğa tutkunu Serkan Aslım dağda gerçekleşen operasyon ile ilgili bilgileri gazetemizle paylaştı. Aslım; “ Ülkemizde benzer birçok gönüllü arama ve kurtarma timi bulunmakta. Bizim özelliğimiz araçlarımızın tamamen çetin doğa şartlarına uygun arazi araçlarından oluşması. Bildiğiniz üzere Uludağ’ımızın kendine özgü bir coğrafi yapısı var. Geçtiğimiz günlerde de 2 dağcı arkadaşımız kayboldu ve hala bulunamadı. Arama- kurtarma çalışmalarının yapıldığı yere yakın bir yerde yoğun tipi altında bizde karda mahsur kalan araçlar için bir tatbikat gerçekleştirdik. 10 arazi aracı ve 15 gönüllü ile gerçekleştirdiğimiz tatbikatla iddiamızı bir çıta daha yükselttik. Derneğimizin üye kayıtları dernek merkezimiz Osmangazi’deki Aktar Hüssam Mah. H. Yakup Sk. No.32 İlker İşhanı Kat 2 Büro 38 de devam etmektedir.  +90 545 377 17 85 ve +90 541 868 44 26’dan da bize yardım ve üye talepleriniz için ulaşabilirsiniz.” Dedi.

Gönüllüyüz…

Dernek amacını özetleyen Aslım; “ Dağ ve doğa koşullarında meydana gelen kaybolma ve kaza olaylarında, deprem, sel gibi doğal afetlerde ve büyük kazalarda, tamamen gönüllü olarak, amatör bir çalışma ve profesyonel bir yaklaşım ile başı dertte olan kişilere en kısa sürede ulaşmak, yardım için gereken uygun koşulları yaratmak, doğru arama ve kurtarma çalışması yaparak, kazazedelere temel ilkyardım desteğini sağladıktan sonra emniyetli ortam koşullarına nakillerini sağlamak, bu tür olaylarda can kaybını en aza indirmek ve arama kurtarma konularında toplumu bilgilendirmek derneğimizin temel amacıdır. Yakında bununla ilgili eğitim vermeye de başlayacağız. Bursa’da yardım organizasyonlarında yer almak isteyen tüm Bursalıları derneğimizde bekliyoruz.” İfadelerini kullandı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

3 yorum

  1. Tebrik ederim çok güzel ve örnek alınması gereken bir hareket. DASKUT Vatan ve Milletimize hayırlı olsun. Başarılar diliyorum.

  2. Böyle güzel gönüllü insanlar olduğu sürece göreceksiniz ki DASKUT geleceğe sağlam adımlarla yürüyecektir tıpkı atılan sağlam temeli gibi.

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?