Türkiye’yi Ancak Biz Şahlandırırız!

Türkiye’yi Ancak Biz Şahlandırırız!

Genel Merkezi İstanbul’da olan Şahlanış Hareketi Derneği, partileşme yolunda! Genel Başkan Mehmet Mahmut Yıldız ve Yönetimi; Cumalıkızık Hilmi Bulan Tesislerinde Bursa ve çevre illerden yaklaşık merkez sağda siyaset yapan 300 kişi buluşarak partileşme sürecini anlattı. Önceki dönem Genel Başkan olan aynı zamanda derneğin kurucuları arasında olan Murat Altun’da neden partileşmeye çalıştıklarını somut örnekler vererek anlattı. Genel Başkan Yıldız; “Hareketimizin geçmişi 35 yıl öncesine dayanıyor. Son zamanlarda partileşme sürecine giden 3-4 siyasi hareket varken neden bizde böyle bir sürece girdiğimiz sorgulanıyor. Ancak; partileşme sürecine giren partilerin durumlarına bakın. Bir siyasi fonksiyonun uzantısı olmak istemiyoruz. Türkiye’yi yeniden süper lige çıkartacak bir partiye ve kadrolara ihtiyacı var vatandaşlarımızın. Bu zaruriyetten dolayı bu süreci başlattık. Birkaç ay içinde partimizin tüzüğünü hazırlayarak sokaklara ineceğiz.” Dedi.

Önceki Dönem Genel Başkan Murat Altun; “Ezberleri, oyunları bozmak için geliyoruz. Senaryosunu yazmadığımız, rol dağılımı malum çevrelerce yapılmış bu politik tiyatro oyununda figüran olmayacağız. Öz Değerlerimize, temel görüş ve kabullerimize aykırı tüm dayatma ve kalıpları reddediyoruz. Kimlik değil, Değerler ve İlkeler üzerinden bir duruş ve siyaset sergiliyoruz… Evet…
Öz değerlerimize sahip çıkacağız. Köklerimizden kopmayacağız. Ama içe kapanık, tarihi akıştaki dönüştürücü değişim ve gelişimlere duyarsız ve hazırlıksız olmayacağız. Aklı ve vicdanı devre dışı bırakıp, sadece doğuştan gelen ve irademiz, tercihimiz dışında sahip olduğumuz statüler, inanç ve aidiyetlerimiz üzerinden bağnaz, ezberci, tepkici ve uzlaşmaz tutum sergilemek büyük bir ilkelliktir. Mağlup, yıpranmış, denenmiş, hükümsüz siyasi yol ve yöntemlerde inatla ısrarcı olmak, hiçbir şey kazandırmayacağı gibi telafisi çok zor, hatta kalıcı kayıplara sebep olur…” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

1 Yorum

  1. Uzun senelerdir yakından takip ettiğim Şahlanış Hareketi basmakalıp siyaset tarzı izlemiyor farklı fikirleri var kurucu liderleri çok donanımlı özellikle dış politikaya vakıf bir lider ilerleyen günlerde Şahlanış Hareketi ismini eminim ki daha çok duyacağız.

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?