Sizin İktidardan Gitmeniz İçin “Çiftçi” mi İstifa Etsin!

Sizin İktidardan Gitmeniz İçin “Çiftçi” mi İstifa Etsin!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal yurt gezilerine ağırlık verdi. Sarıbal Amasya Merzifon’da besicilerin durumuna isyan etti. Sarıbal; “CHP Merzifon Geçlik Kolları tarafından organizasyonu yapılan Tarım Çalıştayı için geldiğimiz Merzifon’da bir hayvancılık işletmesini ziyaret ettik. İşletmenin bir bölümünde hayvanlar var iken diğer bölümünde padoklar boş. Bunun nedeni tüm yemi para ile alması. Besi yeminin çuvalı 85 TL. Yoncası, samanı, diğer bütün her şeyi parayla. Mera yok. Kuru otu kendisi sağlayamıyor. Dolayısıyla, şu anda kesim fiyatlarıyla zarar ediyor.” dedi.
 
Kırmızı Et Ligden Düştü…
 
Sarıbal; “Kurban Bayramında bir kısım hayvanını satmış. Bir kısmını kesmiş ama yerine yenisini koymuyor. Çünkü, bu fiyatlarla, bu yem fiyatı ile, bu enerji masraflarıyla, bu bakım masraflarıyla besleyip, kesip para kazanması mümkün değil. Burada da görüyoruz ki kırmızı et hayvancılığı sürekli geriliyor. İşletmeler küçülüyor. Güzel bir işletme. Kredi ile yapılmış bir işletme ama padoklar boş. Her zaman söylüyoruz; mera yoksa ot yok, ot yoksa et yok. Çünkü et ve süt hayvancılığında kaba yem en önemli girdi kaynağı. Kaba yem ve kesif yem sürekli para ile olursa hayvancılığı sürdüremeyiz. O yüzden doğru dürüst bir destekleme, planlı bir tarım, bunca yatırım, bunca emek. Burası boş ve burası da kesime gitmiyor.” dedi.
 
Çözemiyorsunuz!
 
Sarıbal; “Bir kez daha yetkililere sesleniyoruz. İnsanımızın en önemli beslenme kaynağı kırmızı ettir. Kırmızı eti sağlamanın yolu da çiftçiyi doğru, düzenli, bilinçli bir desteklenmelidir. Mera ve ot meselesinin ciddi anlamda çözülmesi gerekiyor. Eğer kırmızı et ve süt hayvancılığına el atılmazsa, doğru dürüst bir et ve süt politikası uygulanmaz ise ülkemiz, bu yıl da olduğu gibi, et ve süt veriminde sürekli geriye gidecektir. Tüm yetkililere, başta Tarım Bakanı o seyreden Bakana seslenmek isteriz. Tarımın sorunları oturduğunuz yerde çözebileceğiniz sorunlar değil. Tarımın sorunları çiftçiyle, üreticiyle birlikte, konuşarak, paylaşarak çözülebilecek sorunlardır ve siz sorunları çözme noktasındasınız. Ya bu sorunları çözün ya da bulunduğunuz yeri bırakın. İstifa edin.” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?