Hızlının da Hızlısını Bursa Almalı…

Hızlının da Hızlısını Bursa Almalı…

Bursa Fan Club Ankara’ya çıkarma yaptı: ‘Bursa Hak ediyor’ Bursa Fan Club Derneği, ‘YHT Bursa Hak ediyor’ konulu toplantı kapsamında Ankara’ya çıkarma yaptı. Hızlı tren projesinin yanı sıra, şehrin sorunları ve çözüm önerilerinin de konuşulduğu toplantıda, trafik, havaalanı, turizm değerleri gibi birçok başlık masaya yatırıldı.
 
Bursa Fan Club Derneği, yapımı arapsaçına dönen Yüksek Hızlı Tren (YHT) projesine ivme kazandırmak amacıyla Ankara’ya çıkarma yaptı. Crown Plaza’da düzenlenen ‘YHT Bursa Hak ediyor’ konulu toplantıya, AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, AK Parti Genel Merkez Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı Mehmet Tunçak, İçişleri Bakan Başdanışmanı Harun Akın, AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, CHP Bursa Milletvekilleri Yüksel Özkan, Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Erkan Aydın, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Mustafa Hidayet Vahapoğlu, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Ahmet Kamil Erozan ile Ankara’da görev yapan Bursalı yüksek yargı üyeleri ve bürokratlar ve çok sayıda davetli katıldı.
 
BÜYÜK İHTİYAÇ
 
Bursa’nın hızlı trenle birlikte şehre gelen hammadde ve yarı mamul maddeleri ya da üretilen malı limanlara ulaştıracak bir demiryoluna ihtiyacı olduğunu vurgulayan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Hidayet Vahapoğlu, “Bursa sanayi artık rotasını yüksek teknoloji ve yüksek katma değer yaratan alanlara çevirmelidir. Bu konuda savunma sanayi ve kimya sanayi düşünülmelidir. Üretici vergisini üretim yaptığı şehirde ödemelidir. Böylece havasını kirlettiği, suyunu kullandığı, belediye imkanları ve işgücünden yararlandığı şehrimize daha fazla katkıda bulunmalıdır. Bunun için yasal düzenleme yapılmasına ihtiyaç bulunmaktadır. Bursa’da doğmak ve Bursa’da doymak Bursalı olmayı beraberinde getirmelidir. STK’lar Bursalılık bilincini yaygınlaştıracak sosyal ve kültürel faaliyetleri planlayarak uygulayabilmelidir” dedi.
 
HAKKIMIZI ALAMADIK
 
Bursa Fan Club Derneği Başkanı Ali Ademoğlu ise Bursa’nın Yüksek Hızlı Tren konusunda hakkını alamadığını, birlik ve beraberlik içinde şehrin sorunlarının çözülebileceğini, Ankara’da parti gözetmeksizin Bursa lobisi oluşturulması gerektiğinin altını çizdi.
 
ULAŞILAMAYAN BURSA’YA ULAŞIM
 
Şehri yakından ilgilendiren konuların sunumu yapan Bursa Fan Club Derneği Başkan Yardımcısı Selim Yedikardeş ise ana başlığın ‘Ulaşılamayan Bursa’ya ulaşım’ olduğunu söyledi. Bursa’nın katma değerinin artması için yerel ve ulusal anlamda ulaşım ağının genişlemesi gerektiğini vurgulayan Yedikardeş, tüm paydaşların, şehrin cazibe merkezi haline getirilmesi konusunda benzer toplantıların sık sık tekrarlanması yönünde ortak karar aldığını söyledi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?