İŞÇİDER’den Ankara’ya… Ata’nın Huzuruna …

İŞÇİDER’den Ankara’ya… Ata’nın Huzuruna …

İşçi Hakları Koruma Derneği Genel Başkanı İsmail Doru ve Yönetiminden Ankara çıkarması! Her fırsatta Atatürk İlke ve İnkılaplarının bekçileri olduğunu belirten Başkan İsmail Doru; “Ata’mızın izinde ilerlemeye devam ediyoruz. Üyelerimize Başkent’e götürmek istedik.  Ankara Meclis’e, bir çok aydınlarımızın çile doldurduğu ve bu gün müze olan Ulucanlar Cezaevi’ne en önemlisi Cumhuriyetimiz’ in kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ün kabri Anıtkabir’ e ailelerimizle birlikte gezi düzenleyerek Cumhuriyet’in izlerini gördük.’’ dedi.

Meclis’te İşçi Sorunlarına Çözüm Arayışları…

Doru; ‘’Başkan Vekili Yusuf Kibar, İdari Sekreter Mümin Korucu, Genel Sekreter Muammer Kaymaz, Mali Sekreter Ali Şen gezimizde bizimle birlikte idi. TBMM’ye CHP Bursa Milletvekili sayın Erkan Aydın’ın daveti ile gittik. Kendisi partinin yurt dışı görevi nedeniyle olmadığı için kendisinin yönlendirdiği Mutlu Bey bize eşlik etti. CHP Bursa Milletvekili sayın Nurhayat Altaca Kayışoğlu ile görüşme fırsatımız oldu. Üyelerimiz TBMM’de EYT ile birlikte gündemde olan İşçi Hakları Tasarısı hakkında akıllarındaki soruları sorma fırsatını yakaladılar. Her iki Milletvekilimizi de yardımcı oldukları için teşekkür ediyorum.” Dedi.

Ulucanlar Cezaevi Müzesi Gezildi…

Doru; “Şu anda halka açık müze olarak kullanılan ve ünlü şairlerimiz Nazım Hikmet Ran, Necip Fazıl Kısakürek, siyasetçilerimizden Bülent Ecevit, dava adamaları Yılmaz Güney, Deniz Gezmiş gibi birçok demokrasimizin yılmaz savaşçılarının çile doldurduğu, aydınlarımızın her santimetre karesinde anıları olan Ulucanlar Cezaevi çocuklarımız, kadın üyelerimizle birlikte ziyaret edilerek, insanlarımızın demokrasi yolunda verdikleri kararlı mücadeleye yakinen şahit olduk. Yerinde o günleri yaşadık ve yaşattık.”

Anıtkabir’de Duygulu Anlar…

Doru; “Anıtkabir Komutanlığı’ndan dernek olarak önceden aldığımız özel izin ve resmi protokol ile Ulu Önder Atamızın kabrini ziyaret ederek, Askeri Törenle çiçek takdiminde bulunduk. Anıtkabir Komutanlığı’nın verdiği rehber ile Anıtkabir Müzesi ve diğer bölümleri gezilerek hatıra fotoğrafları çektik, üyelerimizi bu konularda da bilinçlendirdik. Anıtkabir anı defterine üyelerimize hitaben; “Türkiye Cumhuriyetimiz’ in Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, İşçi Haklarını Koruma Derneği Başkan ve Yönetim Kurulumuz, Bölge Temsilcilerimiz ve Üyelerimiz ile huzurundayız. İlke ve İnkılaplarına bağlı kalacağımıza, emeği ile geçinen, onuru ile yaşayan tüm işçiler adına söz veriyoruz, Genel Başkan İsmail Doru” diye imzaladım. O havayı çocuklarımızla teneffüs ederken içimizden ağlayanlar oldu. Bir kere daha kendisi ve silah arkadaşlarına dualar da ettik. Önümüzdeki günlerde diğer illerimizi de ziyaret ederek İşçilerimizin genel sorunlarını çalıştıkları yerlerde görmeyi düşünüyoruz. Her mesleğin kendine özel sorunları var. Bunları raporlayarak bölge bölge Meclis’e taşıyacağız.” Dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?