Gemlik Belediyesi “Acizliğini” üstünden ne zaman atacak!

Gemlik Belediyesi “Acizliğini” üstünden ne zaman atacak!

Millet İttifakı partilerinden olan, İYİ Parti Gemlik Teşkilat tarafından yapılan yılan hikayesine dönen “Kuzey Planları” ile ilgili basın toplantısı “Deprem’e” neden oldu. İlçe binasında ilçe başkanı Ertuğrul Yavuz tarafından gerçekleştirilen basın toplantı daha başlamadan Silivri açıklarında gerçekleşen 5,6 şiddetindeki deprem “Gemlik Gerçeği” ile yüzleşmek için sebeplerden biri oldu. Panik anının canlı olarak kaydedilmesi sırasında partililer tekbir sesleri ile binada bulunanları sakinleştirmeye çalıştı. Yönetim Kurulu Üyelerinin yanı sıra toplantıya Gemlik Belediye Meclis Üyeleri Oğuz Hançer ve Sedat Akkuş’da katıldı.

Emsal artışı çivi çaktırmadı!

Yavuz, yıllardır mal sahiplerinin beklediği kuzey imar planlarının 2007 yılından beri sonuçlandırılamadığını söyledi. Yavuz; “Önceki belediye yönetimi tarafından emsal 0,50-0,75/ 2 ve 3 kat olarak 1.etap planlar onaylanmış tapular da dağıtılmıştır. Fakat inşaat ruhsatları alınmamasına rağmen emlak vergileri 2019 Kasım itibariyle Gemlik Belediyesi tarafından tahsil edileceği beyan edilmiştir. Teknik altyapısı hazırlanmadan yanlış bir kararla aynı meclis emsal 1.20 kabul ederek kat sayısını 5‘e çıkaran revize planları onaylayarak Büyükşehir Belediye Meclisi- İmar Komisyonuna göndermiş fakat komisyonda takılmıştır. Emsalin yükseltilmesi bir takım sosyal donatıların planlara ilavesini gerektirdiğinde de Şehir Plancıları Odasının itirazı ile planlar Büyükşehir İmar Komisyonunda bekletilmektedir.” Dedi.

Ekonomiyi çökertiniz!

Yavuz; “Geçmişte K.H.K ile Gemlik‘in tepelere taşınması kararı çıkartılmış bu karar  nedeniyle de Gemlik’te inşaat sektörünü felç etmiş, konut ve iş yeri fiyatları düşmüş satışlar durmuş bankalar kredileri kesmiştir. Gemlik’in en büyük katma değeri bir anda çökmüş Gemlik’in ekonomisi dibe vurmuştur. Gemlik halkı bunları hak etmemektedir. Bu gelişmeler sürecini Gemlik Belediyesi aciz bir şekilde seyretmektedir. Basiretsiz ve iş bilmez yöneticilerin uygulamalarını maalesef yine Gemlik halkı çekmektedir. Büyükşehir Belediyesine ve Gemlik Belediyesine sesleniyoruz. Gemlik halkının huzuruna çıkın icraatlarınızı yapın. Bu konuda net konuşun ki vatandaş önünü görsün Gemlik halkına  politika yapmayın. Eğer sıkıntı varsa kat artışlarını çekin geriye, 2 -3 kat imarlı planları hayata geçirin ve imar yollarını ve altyapı çalışmalarını acilen başlatın. Ya da Büyükşehirdeki revize planlarla ilgili aksaklıkları gidererek revize planları biran önce onaylatın. Her dönem imar afları çıkartılırken planlı bir yapılaşmanın önü neden kesilmektedir?” Dedi.

DEPREM GERÇEĞİ İLE KARŞI KARŞIYAYIZ

Yavuz; “Bırakın artık aranızdaki çekişmeleri diyoruz il ve ilçenin karar mekanizmalarını bir an önce problemin çözümüne davet ediyoruz. İyi Parti olarak konunun takipçisiyiz. Gemlik Belediyesi’nin mali durumlarından dolayı Gemlik içi dönüşüm oldukça zor görünmektedir.” Dedi. İlçemizin deprem gerçeğiyle karşı karşıya olduğunu söyleyen Ertuğrul Yavuz, özellikle merkezdeki binaların büyük bir kısmının sağlıklı olmadığını, 99 depreminin hasarlarının göz boyama ile kapatıldığını söyledi.

Yavuz, açıklamasına şöyle devam etti: “Kuzey Planları gibi ilçenin sağlam kısımlarını yeni yapılaşma alanlarını hızlı bir şekilde açmamız gerekmektedir. Vatandaşlarımızın can güvenliği her şeyin önündedir. Dolayısıyla kuzey planlarının inşaat ruhsatlarının biran önce verilme si çok önem arz etmektedir. Şehirde inşaat sektöründe canlanma olacak ve vatandaşlarımızın güvenli binalar açısından yeni bölgeye taşınmaları başlayacaktır. Önceki yönetimlerce Gemlik’in gelir getiren yerleri Gemport hisseleri, Borusan’a yapılan arazi satışı, otel arsaları satışı, Kumla Benzinlik İstasyonu satışlarının yapılmış olmasına rağmen belediyemizin mali yapısının iyi olmadığı söylemleri anlaşılmamaktadır. Nerededir bu gelirler? Dolayısıyla, Gemlik halkının ihtiyaç duyduğu otoparklar, çocuk parkları, kreş, kadın sığınma evleri ve sosyal donatı merkezleri  gibi Gemlik’in çözüm bekleyen meseleleri giderilememiştir. Gemlik halkı bunları hak etmediği gibi bugünkü yöneticilerden de açıklama beklemektedir.” İfadelerini kullandı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?