“Geçim Derdinde Olan Hemşehrilerimiz İçin Tanzim Açılsın”

“Geçim Derdinde Olan Hemşehrilerimiz İçin Tanzim Açılsın”

“İYİ Parti olarak önerimiz Osmangazi’de Seyyar Tanzim Satış Mağazaları Kurulsun.” Osmangazi Belediye Meclis Üyesi ve Gurup Sözcüsü Büşra Şahin, dünyayı kasıp kavuran, Türkiye’yide vuran Coronavisüsü tedbirlerini desteklediklerini belirterek belediyelerinde bir adım atması gerektiğini, ilçenin ihtiyaçları konusunda Osmangazi Belediyesini göreve davet etti. Büşra Şahin; “Corona ile birlikte Türkiye’de bazı trajedi olarak nitelendirdiğimiz bir takım olaylar yaşadık. 65 yaş ve üstü hemşerilerimiz ile başlayan süreç genele yayıldı. Parti teşkilatı olarak kapı kapı bir ihtiyaçları varmı diye sorduğumuz hanelerde farklı dramlara da şahit oluyoruz. Ekonomi çarkları altında ezilen aile birliğini dağıtmak mecburiyetinde kalmış baba evine hicret edenlerden, hiçbir sabit geliri olmayan 65 aylığına mecbur kalan ailelere kadar onlarca gerçek kesitlere kadar şahit olduk. Şu karanlık günlerde 870 bin Osmangazili hemşerimizin gereksim duyduğu tek ihtiyaçları ekonomilerine göre almak zorunda oldukları gıda mazlzemeleri.” Dedi

“Geçim Derdi Çalışma Mecburiyeti”

Şahin ilçenin ekonomik olarak ortalamasının asgari ücret düzeyinde olduğunun altını çizerek; “Bakan sayın Koca’nın da açıkladığı Korona Virüsten korunmanın 14 kuralı; ellerinizi sık sık sabun ile 20 saniye yıkayın, hapşırma sırasında elinizle değil tek kullanımlık peçe veya kolunuzun iç kısmını/dirseğinizi kullanın, sosyal mesafeyi koruyun, sosyal izolasyonu sağlayın gibi 14 temel kural. Hepsinin önemli olduğunu ve uygulanması gerektiği su götürmez bir gerçek. Benim burada değinmek istediğim sosyal izolasyon kısmı. Bununla ilgili sosyal medyada #evindekalTürkiye hashtagı oluşturuldu. Herkesin benimsediği, sevdiği ve kullandığı bir söylem oldu. Üzerinde çok konuşuldu ve konuşulmaya devamda ediyor. Ancak göz ardı edilen bir kesim vardı ki özel sektör çalışanları. İşe gitmek zorunda olan, geçim sıkıntısı yaşayan, günlük ücretlendirme ile çalışan vatandaşlarımız bu kurala uyamadı maalesef. Uymaları da pek mümkün görünmüyor. Çünkü ödenmesi gereken faturalar, kiralar, bakılması gereken bir hane varken çalışmak zorunda olan insanlarda olacak.” Dedi.

“Kişisel Karantina Döneminde Evimizde Kalıyoruz”

Şahin; “Burada devletimiz “Baba” olarak vatandaşlarını koruyucu önlemler almalı, sokağa çıkmalarını engellemeli, sosyal devlet olgusunu yaşatmalıdır. Merkezi hükümetten bununla ilgili kesin çözümler daha gündem yok iken, İYİ Parti olarak bizim Osmangazi Belediyesine bir önerimiz olacak; geçtiğimiz yıl fahiş fiyatla mücadele için şehrin belirli noktalarına kurulan Tanzim Satış Mağazalarının, bu defa vatandaşımızın uygulamaya sokmak zorunda kaldığı kişisel karantina sebebiyle yaşadığı ekonomik sıkıntısına bir nebze derman olması için tekrar gündeme gelmesi gerektiğini düşünüyoruz. Tek bir fark ile “sosyal mesafeyi ve sosyal izolasyonu” korumak kaydıyla yapılacak tanzim satışların Osmangazi Belediyesince oluşturulacak araçlar ile seyyar olarak mahallelerde vatandaşların ayağına götürülmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu vesile ile de vatandaşlar uygun fiyata ihtiyaçlarını karşılayacak, sokağa çıkmadığı için Korona Virüs yayılımının önüne geçecek ve sosyal belediyeciliğimizi göstermiş olacağız. Her zaman dediğimiz gibi tüm mücadele Daha İYİ bir Osmangazi için; #evindekalOsmangazi #evindekalTürkiye.” İfadelerini kullandı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?