Çağdaş Gazetecilerden “Corona” İçin Acil Tedbir Talebi

Çağdaş Gazetecilerden “Corona” İçin Acil Tedbir Talebi

KESTEL HABER MERKEZİ NAZİF EREK Çağdaş Gazeteciler Derneğinden Açıklama!

Yeni tip Coronavirüs’ün (COVID-19) Türkiye’deki etkisi günden güne artarken, kamu görevi yapan gazeteciler, bu mücadelede en önemli ve riskli rollerden birini üstleniyor.

Bu süreçte yayımlanan genelgelerle kamu ve özel sektörde çalışanlar için evden çalışma, nöbetçi ve vardiya gibi çalışma modeline geçilirken, üzülerek tanık oluyoruz ki basın çalışanlarıyla alakalı herhangi bir önlem alınmış değil.

Soruyoruz!

Aradığımız İletişim Başkanlığı’na ulaşamadığımız bu dönemde basın çalışanlarının önümüzdeki süreçteki habere ulaşma, kamuoyuna ulaştırma koşulları ve iş güvencesi ile ilgili bir önlem alınmış mıdır?

Meslektaşlarımız adına endişeliyiz.

Yaşadığımız süreç gösteriyor ki endişemizde hiç de haksız sayılmayız.

Bunun görünür örneği CNN Türk yönetiminin, 16 gazetecinin binaya girişini yasaklaması…

Binanın dışındaki otoparka kurulan konteynerda çalışmaları istenen muhabirlerin, tuvalet ve yemekhane gibi ihtiyaçlarını karşılamaları için dahi binaya girişlerine izin verilmemesidir.

Bursa da dahil, her sabah yüzlerce basın emekçisi, topluca mesai yapmaktadır.

Bu süreçte basın çalışanlarıyla ilgili bir düzenlemenin gerekli olduğunun altını çiziyoruz.

Her gün virüse yakalanan insan sayısı artarken, meslektaşlarımızın çalışma ortamlarının hijyen hale getirilmesini, evden çalışma imkanı olan meslektaşlarımızın işyerine gelmesinin zorunlu tutulmamasını, bunun yanı sıra emek sömürüsünü değil, sağlığı önceleyen bir işyeri politikası, “vicdanı” ve “vizyonu” beklemekteyiz.

Önümüzdeki süreçte yaşanacak hak ihlallerine karşı yetkilileri derhal önlem almaya çağırıyoruz: Basında işten çıkarmalar, özlük haklarında kısıtlamalar yasaklanmalıdır.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?