BODO-BODE Direnişine Aile Desteği!

BODO-BODE Direnişine Aile Desteği!

11 gündür Türk Metal Sendikasına Üye oldukları gerekçesi ile yabancı ortaklı fabrika kapısına konularak işten çıkartılan 81 işçinin fabrika bölgesindeki grevine işçilerin aileleri de katılarak destek verdi. Türk Metal Sendikası Tofaş Şube Başkanı Ömürlü Bayram’ın günlerdir fabrika önünden ayrılmadığı eyleme Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak’ta katılarak işçilerin her zaman yanında belirtmişti. Kestel’deki gazeteci arkadaşımız Nazif Erek eylem yerindeki aileler ile görüşerek grev sürecinde neler hissettiklerini sordu.

Bu süreçte yaşadıklarınızı anlatır mısınız bize?

Bir işçinin Ailesi: Biz zorluklar yaşıyoruz engelli oğlumuz var babasını yanında istiyor özellikle geceleri yanında olmasını istiyor. Gece olunca oğlum bana soruyor anne babam neden eve gelmiyor nerede diyor. Bir an önce eşlerimizin ve arkadaşlarının bu grevini kazanmasını istiyoruz ve evlerine işlerine geri dönmesini istiyoruz. Bizler evlerimizde sıcacık yataklarımızda yatıyoruz ama onlar burada soğuk havada ve yağmurda kalıyor kalplerimiz ve akıllarımız hep burada onlarla birlikte evimizde rahat değiliz hem aile olarak hem de onlar burada huzurlu değiller evlerimizde rahat uyuyamıyoruz bir an önce bitsin herkes mağdur hem aileler olarak hemde grev yapanlar rahat değil bir an önce çocuklar ve eşler ailelerine kavuşsunlar ve haklarının verilmesini istiyoruz

Sizce Patron Neden Sendikayı İstemiyor?

Aileler: Çünkü İşçilerin haklarını vermek istemiyor. Buradaki çalışanlar patronlardan bir beklentileri yok sadece haklarını istiyor. Patronlarda haklarını vermiyor onlarda biliyor hakkı olduklarını ama yine de vermiyor. Buradaki insanlar sizce mutlu mu? Lütfen sorun biz aileler olarak sadece haklarının verilmesini istiyoruz diğer sektörlerde böyle bir durum yok diğer işverenler tüm sosyal haklarını verirken bu fabrika neden vermiyor? Bu soğuk havada ve yağmurlu havada haklarının verilmesini istiyorlar. Onlar burada soğuk ve yağmurlu havda bekliyorlar biz evimizde onlarla birlikte üşüyoruz bizler de rahat değiliz!

Sence baban burada ne yapıyor?

Babam bu soğuk ve yağmurlu havada hakkını arıyor!

Türk Metalin desteği sizce yeterli mi?

Evet Türk Metalden hem biz aileler hem de buradaki grevdeki olan eşlerimiz ve arkadaşları çok memnun ve iyi ki Türk Metal var Türk Metal’e çok teşekkür ediyoruz..

Sizce bu işlem sonuç bulduğunda eşlerinizin hayatın da neler değişecek tekrardan işlerine döndüğünde ne gibi sonuçları beraberinde getirecek?

İşkenceler zorluklar baskılar daha da çok artıracak zorluklar başlaya bilirler psikolojileri değişebilir umarım böyle bir şey olmaz. Olmaması için herkesi buraya davet ediyoruz eşlerimiz nasıl burada bekliyor ise bizde çocuklarımız ile burada onlarla birlikte bekleyeceğiz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?