Türkiye’de siyasetin dili değişmeli

Türkiye’de siyasetin dili değişmeli

Bursa’da AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman’ın ‘Kara Liste’ paylaşımına bir tepki de 24. Dönem AK Parti Bursa Milletvekili ve Gelecek Partisi kurucularından Mustafa Öztürk’ten geldi. Ötekileştiren siyaset dilinin değişmesi gerektiğini belirten Öztürk, ‘kara liste’ gibi ifadelerin bir anlamda fişleme olarak algılanabileceğini söyledi.

AK Parti’den istifa ederek Gelecek Partisi kurucuları arasında yer alan Öztürk şöyle konuştu:

‘SİYASETİN DİLİ DEĞİŞMELİ’

“Bir kere Türkiye’de siyasetin dili değişmeli. Sadece iktidar partisi değil bütün partilerin il başkanları dilini değiştirmeli. Ötekileştiren, düşmanlaştıran dil değişmeli. Siyaseti ideolojinin dilinden kurtararak bilgiye dayalı yaptığımızda daha doğru yol alırız.”

Öztürk şöyle devam etti:

‘SÖYLEMLERİ ARASINDA TEZAT VAR’

“İlk söylediği ile son söylediği arasında tezat var bir kere. Hem herkesi seveceksin diyorsun hem de kara liste diyorsun. Sen laf üretme çözüm üret. Bakın insanlar intihar ediyor. Adaletle ilgili, ekonomi ile ilgili problemler var. Demokrasi böyle gelişmez. Ben bu partide siyaset yaptım. Yanlış gördüklerimi dile getirdim. İktidar partisi sorumluluk almalı, halka hesap verebilmeli. Ama sorumluluk almaktan kaçıp gündemi değiştirmeye çalışıyorlar.”

Kara liste ile uğraşmak yerine sevgiden, dostluktan, barıştan bahsetmek gerektiğini belirten Öztürk, şöyle devam etti:

‘BURSA’NIN SORUNLARI İLE İLGİLEN’

“Hepimizin farklı görüşleri, farklı partileri olabilir. Ama birbirimizi kara listelere koymayalım.Gerçekten AK Parti İl Başkanı bıraksın bu kara liste işlerini Bursa’nın sorunları ile uğraşsın. Trafik sorunuyla, imar ve kaçak yapılaşmayla uğraşsın ve Bursa’nın sorunlarına çözüm üretsin. Bursa 5-6 senedir genelde ve yerelde hizmet alamıyor. İl başkanı bu sorunları çözmeye odaklansın.”

AK Parti’nin özgürlüklere vurgu yaparak kurulduğunu belirten Öztürk, Salman’ın ‘kara liste’ ifadelerinin fişleme olarak algılanabileceğini söyledi ve ekledi:

‘FİŞLEME VURGUSU’

“AK Parti kurulduğunda özgürlüklere vurgu yapıyordu. Bu açıklama bir fişleme anlamına gelir. Bu çok tehlikeli bir ifade. Bir an önce bu söylemi düzeltmelidir.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?