Kadının Gücü; Eğitime El Attı

Kadının Gücü; Eğitime El Attı

“Eğitim, eğitim, eğitim.” Kadının Gücü Bursa’da düzenlediği etkinlikle eğitimde unutulan bir gerçeği gündeme getirdi. Sosyal sorumluluk projelerine önem veren Bursa Kadın Gücü Derneği’nin etkinliğine, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Halide Serpil Şahin, Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Yunus Şahin, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Sibel Özer de katıldı. Gecenin açılış konuşmasını yapan Bursa Kadın Gücü Derneği Başkanı Nuray Çohan, ”  Derneğimiz toplamda 30 kadınla 2016 yılında kuruldu. Gelişen süreçte bir eğitime katkı platformu oluşturduk ve daha dezavantajlı bölgelerde bulunan okullarımız, öğrencilerimiz için yardım faaliyetleri sürdürdük. Köy okullarındaki öğretmenlerimizle irtibata geçip ihtiyaç sahibi öğrencilerimize çeşitli okul araç gereci yardımında bulunduk. Projemiz toplam 4 İlçe de 3’er okul olmak üzere 12 okulumuzu kapsamaktadır. Bu akşam burada sosyal sorumluluk kıymetindeki projemize destek olmak isteyen herkese çok teşekkür ediyoruz ” dedi.

“Emeği geçen herkesi kutluyorum”

“Eğitime katkı koyacak olan projelerin tamamını çok fazla önemsiyor ve destekliyoruz” diyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Halide Serpil Şahin de, ” Eğitime destek amacıyla burada olan Kadın Gücü Derneği en doğru ve öngörülü yatırım olan eğitime yatırım yaparak gençlerimizin meslek sahibi olmalarına destek veriyor. Emeği olan herkesi kutluyorum. ” şeklinde konuştu. Gecenin devamında Bursa Kadın Gücü Derneği Başkanı Nuray Çohan, desteklerinden dolayı Atalay Grup’tan Dilara Atalay’a plaket takdim etti. Aile fotoğrafında bir araya gelen dernek üyeleri pasta keserek geceyi tamamladı.

Kadının Gücü

Dernek; Bursa’nın kırsalda kalan bölgelerinde yoğun faaliyet gösteriyor. Bursa’nın Dağ Yöresi olarak bilinen Orhaneli, Büyükorhan, Harmancık ve Keles İlçelerindeki köy okullarında eğitim gören öğrencilere yakın zamanda ulaştırdığı kırtasiye ve giysiler ile Bursa kamuoyunda ismini duyurmuş devam eden süreçte de diğer ilçelerdeki öğrencilere ulaşmayı başarmıştı. Dernek Başkanı Çohan; “Her türlü siyasi hesaptan uzak bu gönüllü faaliyetimizi gerçekleştiriyoruz. Sosyal sorumluluk projelerimizi önümüzdeki günlerde farklı alanlarda sürdüreceğiz. Bursa’nın kendine özgü sosyal dokulu bir çok sorunu var.  Dernek olarak bu alanlara el atacağız. Bize destek olan herkese teşekkür ediyorum.” Dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?