“Evlatlarımızı İnternet Bağımlılığından Kurtarmalıyız!”

“Evlatlarımızı İnternet Bağımlılığından Kurtarmalıyız!”

“ Çocuklarımızı Sokak Oyunları İle Teknolojik Bağımlılıktan Kurtaracağız!” Bursa Ülkü Ocakları’ndan dev organizasyon. Bursa Ülkü Ocakları’nın organize ettiği “Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği” yoğun katılımla hafta sonunda Merinos Fuar alanında yapıldı. Şenlikte oyun parkları, atölyeler, sokak oyunları ve sahne gösterileri olmak üzere 4 ana kategorideki etkinliklerde, mehteran gösterileri, kılıç kalkan gösterileri, Karagöz-Hacivat ve halk oyunları gibi daha birçok gösteri ve yarışmalar düzenlendi. Yüzlerce çocuğun sevinçle buluştuğu Çocuk Şenliği’nde doyasıya eğlenen minikler gözetmenleri tarafından da kontrolü sağlandı.

Açılışı MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman tarafından yapılan şenlikte geleneksel oyunlar çocuklar ile buluşturuldu. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, MHP Bursa İl Başkanı Cihangir Kalkancı, MHP Osmangazi İlçe Başkanı Seyfi Seyfioğlu, Bursa Ülkü Ocakları Başkanı Cahit Özdemir’den organizasyon hakkında bilgi aldı. Şenlikte Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve MHP MYK üyesi Fevzi Zırhlıoğlu Çivili’nin çocuklar ile futbol oynaması renkli görüntülere neden oldu. Şenlikte çocukları Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun annesi Özlem Çakıroğlu’da ziyaret ederek bir süre görevli personel ve çocuklar ile sohbet etti.

“Katılımdan Dolayı Memnunuz”

Ülkü Ocaklarının her yıl geleneksel olarak düzenlediği Çocuk Şenliği etkinlikleri Merinos AKMM’de okulların yarıyıl tatiline girmesiyle birlikte hafta sonu yoğun ilgi ile gerçekleştirildi. Bursa Ülkü Ocakları İl Başkanı Cahit Özdemir; “Hayalimiz, hedefimiz, kültürümüzün bir parçası olan unutulmuş sokak oyunlarını burada çocuklarla buluşturmaktı.  Çocukların internet ve teknoloji bağımlığına dikkat çekmek ve onları sokak oyunlarıyla tanıştırmak adına bu etkinliğe imza attık. Sömestır tatilinde çocuklara ücretsiz verdiğimiz etkinliklerle çok önemli bir konuya dikkati çekerek onların eğlenirken öğrenmelerine vesile olduk.   Bir tarafta teknolojik oyun parkları varken diğer tarafta ise geleneksel unutulmuş sokak oyunlar var. Çocukların geçmiş zamanlarda oynanan sokak oyunlarına olan ilgisinin azalması ve teknolojiye bağımlı hale gelmeleri çok kez gündeme geldi. Ancak uygulama aşamasına geçilemedi. Bursa Ülkü Ocakları olarak düzenlediğimiz etkinlikle ilk kez bunu hayata geçirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?