“Topu Taca Atıp İşçiyi Suçlamalarına İzin Vermeyeceğim”

“Topu Taca Atıp İşçiyi Suçlamalarına İzin Vermeyeceğim”

Türk Metal Sendikası, elli binden fazla emekçinin yaşadığı Bursa’daki yerel basının temsilcileri ile buluştu.

Emeğin gündeminin konuşulduğu toplantıda Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, “Bursa’nın önemi çok büyük. Avrupa için de öyle otomotiv var çünkü. Sendikamız için önemlidir. 7 şubemiz var burada. 52 bine yakın üyemiz var. Bunları bir araya getirdiğimizde Bursa daha da önemli olacak. 10 yıl önce Bursa’da 3 şubemiz vardı bugün 7. Bizim büyüklüğümüz bizden beklentiyi de artırıyor. Hepinize teşekkür ediyorum. Yerel basının bize verdiği değer çok önemli. Hepiniz bizimle ilgilendiniz ve kanallarınızda yer verdiniz. Biz bir anket düzenledik. Sorular sorduk ve onların verdiği cevaba göre başkanlar kurulumuzu topladık. 700 arkadaşımızı Ankara’ya davet ettik. Çalışma masaları kurduk. Arkadaşlarımız çalıştılar, talepleri buldular ve yüzde 26 çıktı. Bu rakamı iş veren sendikasına verdik. Bir sonuca varamadık ve eylemlerimizi hayata geçirdik ” dedi.

Kavlak sözlerine şöyle devam etti: “2 gün önce eylem kararı aldık. İstanbul’da toplu sözleşmelerimize katılanlarla bir toplantı yapacağız. Bundan sonra yol haritamız ne olmalı konuşacağız. Sanki her maddede anlaştık bir ücret kaldı. 44 maddede anlaştık, 60 maddede anlaşamadık. Aklı selim olanın galip gelmesi gerek. Mitingimizde cevabı vereceğiz. Bursa halkını, ev hanımlarını, deposunu dolduramayan taksi şoförlerini davet ediyorum” ifadelerine yer verdi. Sendika pazar günü saat 12.30 FSM hastane alanında büyük bir miting yapacak. Mitingde Haluk Levent de sahne alacak.

“Aklı selimin galip gelmesi lazım”

Toplu sözleşme konusunda bir algı operasyonu gerçekleştirildiğini dile getiren Kavlak, “Sanki her maddede anlaştık bir ücret kaldı. Böyle bir şey yok. Biz 44 maddede anlaştık, 64 maddede uyuşmazlığımız var. 2’de yönetmelikte anlaşamadık. Sanki, bir ücrette anlaşsak bu maddeler ne olacak. MESS’in 3 yıllık ısrarı ne olacak. SGK izinleri ile ilgili ısrarı, esnek güvencesiz çalışmayla ilgili ısrarı, denkleştirmeyle ısrarı, buna benzer MESS’in maddeleri var. Bu maddeler masada durduğu sürece MESS, ücret teklifini 8 yapsa ne olur, 10 yapsa ne olur. Bu toplu sözleşmeyi çıkmaza sokmaktır. Eğer gerçekten samimiyse, bu toplu sözleşmeyi bitirmek istiyorsa o zaman bu tekliflerini masadan çekmesi lazım. Yoksa, batan geminin lüks kamarası olmaz. Lüks kamarada da batar, bizde batarız. O yüzden aklı selimin galip gelmesi lazım. Biz, mitingimizde bütün bu dayatmalara cevabımızı vereceğiz” şeklinde konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?