“Tarımın Başkentini de Bursa Yapacağız”

“Tarımın Başkentini de Bursa Yapacağız”

Serkan Durmuş, TMMOOB Gıda Mühendisleri Odası Bursa şubesi 2020 – 2022 dönemine ilişkin adaylıklarını, bugün düzenledikleri basın toplantısında açıkladı. Bursa Akademik Odalar Birliği’nde seçimler öncesi ekibiyle birlikte yönetim kurulu adaylıklarını açıklayan Durmuş, “Bir değişime ve yeni bir anlatışın varlığına ihtiyaç duyduğumuzu vurgulamak isteriz, hiçbir meslektaşımızı kırmadan, ötekileştirmeden, aynı çatı ve amaç doğrultusunda gıda mühendisliği mesleğini en iyi şekilde temsil etmek ana hedefimizdir” şeklinde konuştu.

“zor ama güzel bir yola çıkıyoruz”

“Bugün burada koymuş olduğumuz hedef için hep birlikte zor ama güzel bir yola çıkıyoruz” ifadelerini kullanan Durmuş, “Biz birlikte güçlüyüz, bu dün böyleydi, bugün de böyle, bundan sonra da böyle olacak” diyerek birlik ve beraberlik mesajı verdi.  İşsiz gıda mühendislerinin her geçen gün çoğaldığını söyleyen Durmuş, “Kanunlarımız önünde mesleğimizin varlığı, önemi ve gereksinimleri göz ardı edilmiştir, meslek odamızın lobisi her geçen gün zayıflamış, sistematik olarak da küçültülmüştür, tüm bu gerekçelere baktığımızda mesleğimiz ve odamız adına yeni bir anlayış ortaya koyma vakti gelmiştir, işte bunun için buradayız. Gıda mühendisliği mesleğimizi olması gereken yere taşımak için var gücümüzle çalışacağız, biz birlikte bir gücüz ve böyle daha da güçlüyüz. Elimizi taşın altına koymak için buradayız. Tarımın ve gıda sektörünün zor günler geçirdiği ve tüm paydaşlar ile birlikte tek yürek ve tek düşünce ile aynı masa etrafında politika üretme anlayışının benimsenmesi gereken bu dönemde bizler elimizi taşın altına koymak için buradayız” dedi

Durmuş; “Ben ve ekibim; mesleğine ve meslek odasına sahip çıkma iradesini ortaya koymak adına var gücümüzle çalışacağımıza yemin ettik. Çünkü; bizim bu mesleğe sevdamız ve borcumuz var, gelinen noktada meslek odamızda bir değişime ve yeni bir anlayışın varlığına! İhtiyaç duyduğumuzu vurgulamak isteriz. Hiç bir meslektaşımızı kırmadan, ötekileştirmeden, aynı çatı ve amaç doğrultusunda gıda mühendisliği mesleğini en iyi şekilde temsil etmek ana hedefimizdir. Bu gün burada koymuş olduğumuz hedef için hep birlikte yola zor ama güzel bir yola çıkıyoruz.” Dedi.

Durmuş şöyle devam etti:

“Bursa ilimizde 4000’e yakın üretim yeri21500 adet satış noktası olmak üzere toplamda 25 000 ‘nin üzerinde gıda işletmesi bulunmaktadır. Yaşadığımız bu güzel şehirde ;sektörümüzü marka değeri ile, hem ülkemiz de hem de uluslararası alanda en iyi şekilde temsil eden, gıda sektörüne değer katan, bir çok gıda işletmesi bulunmaktadır. Özetle Bursa gıda sanayinin başkenti konumunda stratejik bir ildir. Yaşadığımız bu ilde Bursa’da gıda mühendisleri odası her zaman karar mekanizmalarında yer alan proje üreten mesleğine, meslektaşına ve sektörüne yön veren konumda olmak gibi bir sorumluğumuzun olduğu söylememiz gerek. Bu da ancak güçlü ve her alanda söz sahibi olan bir yönetim anlayışla mümkündür.” Dedi.

‘işsiz gıda mühendisi sayısı artıyor’

“Sektörün büyük bir potansiyelini, sınırlarında barındıran Bursa’da; iki üniversitemizde gıda mühendisliği bölümümüz bulunmaktadır. Ve her yıl bu üniversitelerimizden 100’ün üzerinde arkadaşımız mezun olarak meslek hayatına atılmaktadır. Ülkemizde gıda mühendisliği bölümlerinin durumuna baktığımızda da, 60’nın üstünde gıda mühendisliği bölümünün var olduğunu ve bu bölümlerden de her yıl ortalama 4000 ila 4500 meslektaşımızın mezun olduğunu söyleyebiliriz. Buna karşın ülkemizde, maalesef gıda sektörü aynı oranda büyümemektedir. Yani işsiz mühendis orduları her geçen gün artmaktadır. Bu nedenle; gıda mühendislerinin istihdamına yönelik çalışmalar yapmak başlıca ödevimizdir. Bir başka veride bize şunu göstermektedir ki! İlimizde yaklaşık 3000’nin üzerinde gıda mühendisi, gıda sektöründe çalışmakta iken sadece 1000’e yakın meslektaşımızın odamıza üyeliği bulunmaktadır. Yani özetle meslektaşlarımızın %60-65 ‘i meslek odalarına üye değildir.! Oda üyelerimizin ise; yaklaşık % 20 si ilimizde görev yapmayıp sadece oda kayıtları ilimizde görünmektedir. Kamu sektörüne baktığımızda ise; kamuda çalışan gıda mühendislerimizin yaklaşık %15’nin oda üyemiz olduğu, % 85’inin ise meslek odamıza üye olmadığı ve hatta üye olmak istemediği görülmektedir. Meslek odası olarak örgütlülüğümüzü güçlendirmek ve bunun için yeni dönemde farklı ve daha etkin bir çalışma yapmak zaruri bir gerçektir.” Dedi.

Durmuş yönetim anlayışını da şöyle özetledi:

“7 asil / 7 yedek yönetim kurulu ile değil delegelerimizle, komisyonlarımızla, iş yeri ve ilçe temsilcilerimizle, gıda mühendisleri odası yüksek istişare kurulumuzla, öğrenci temsilciliklerimizle, kısacası hep birlikte odamızı yöneteceğiz. Bu sebeple bugün buradayız, bu sebeple bugün birlikteyiz ve her zamankinden daha bir güçlüyüz. Sözle değil, lafla değil projeler ile, fikirler ile mesleğimiz adına çalışacağız.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?