“BİR ŞİİR BİR ŞARKI”

“BİR ŞİİR BİR ŞARKI”

Aşk, anlatılmaz, yaşanır, derler. Bugün yaşanmadı ama anlatıldı “Aşk”. Şiirlerle, şarkılarla anlatıldı. Hem de tüm yönleriyle: Karşılıksız aşklar, karşılık bulmayan sevgiler, platonik aşklar, acı veren, mutsuzluk yaşatan, melankolik aşklar dile getirildi dizelerde, ezgilerde. Yitirilen sevgiler, sevgililer, aşk yüzünden yaşanan acılar, çekilen çileler… Hepsi anlatıldı bugün.

Selahattin Seymen önderliğinde her on beş günde bir düzenlenen “BİR ŞİİR BİR ŞARKI” etkinliğinde anlatıldı aşkın pek çok yüzü. Salt aşk mı vardı bu izlencede? Çağdaş Türk ozanlarından halk ozanlarına dek çok sayıda ozanın şiirleri yorumlandı okuyucular tarafından. Toplumsal içerikli şiirler de vardı bu etkinlikte Cumhuriyet konulu şiirler de. Kısaca şiirin her türlüsü yorumlandı.

Şarkılara ne demeli? Türk Sanat Müziğinin en seçkin şarkıları ustaca seslendirildi bu gün. Şarkılarla eğlendik, şarkılarla hüzünlendik. Şarkılarla duygulandık, şarkılarla eğlendik, şarkılarla coştuk.

Şiirleri ve şarkıları yorumlayanlar, duygu yüklü, amatör ruhlu idiler ama yorumlarında ustalara taş çıkartacak denli profesyoneldiler. Sunucular Hayati Yıldırım ile Hamiyet Annaç Akyıldız’a ayrı bir ayraç açmak gerekir. İkili arasındaki uyum, sanatçıları mikrofona çağırmaları her türlü övgüye değerdi. Özetle şiir ve şarkı şöleni yaşadık. Doyumsuz bir sanat günü oldu dinleyenler için…

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?