İnegöl’ün Aykırı Sesi Sosyal Demokrat’ından İbret Veren…

İnegöl’ün Aykırı Sesi Sosyal Demokrat’ından İbret Veren…

DSP’nin İnegöl’deki güçlü sesi ve ilçe başkanı Halil Büyükışıklar’dan “Büyük İnegöl, Büyük Sanayi, Büyük Teknoloji” çağrısı! Büyükışıklar; ” İnegöl yıllardır büyüyen, gelişen, ekonomik anlamda güçlenen önemli bir kent. Her ortamda hepimizin il olmasını daha da fazla gelişmesini beklediğimiz bir kent. İnegöl üretiyor ve bir çok marka ile ülke ekonomisine güç katıyor. Gün geçtikçe aslında çağın gereklerini yakalaması gerekirken değerlerini ve kültürünü kaybediyor.

Neden mi ? Bakın anlatayım. Bu anlattıklarımı hatırlayan ve üzülenler olacak. 90’lı yılların başları tüm dünyada teknoloji yayılmaya ve internet teknolojisi tanınmaya başladığı yıllar. İnegöl’de sadece bir arkadaşımız kendi halı mağazasının içerisinde teknoloji ve gelişim süreci üzerine ticaret yapmaya çalışıyor. İnegöl gençleri yani o dönemin genç olanları olarak bir grup gençde bu konuda aşırı hevesli ve atılım arayışında. Bir araya gelip sektörde var olmaya ve gelişen üretim anlayışına katkı sağlayarak geçim kaynaklarını yaratmaya çalışıyorlar. Olmayan sermayeleri ve olmayan desteklerle olmayan diyorum çünkü o yıllarda zaten yaygın değil bir işletme kuruyorlar.

Amaçları Mobilyanın BAŞKENT’İ olan İnegöl Mobilyacısına Endüstriyel Yazılım ve Otomasyon desteği sağlamak ve bu yolla kazanç elde etmek. Tabi o yıllarda böyle süslü cümleleri yok direk BilgisayarCI deniliyor. Bütün uğraşlarına rağmen o yıllarda siyasi partilere seçim takip yazılımı, belediyeye imar otomasyomu yine belediyeye itfaiye otomasyonu keresteciler için özel hesaplama yapan ticari yazılım ve genel amaçlı yazılımlar yapılıyor ama karşılık görmüyor.

Neden ? Çünkü bu gençlerin öyle süslü ve bilinen isimleri yok. Küçük çapta mücadele ediyorlar arkalarında siyasi güçleri veya rant hayalleri uçuk seviyede yada haksız kazanç peşinde değil. Doğal olarak her biri ayrı işlerde hayatlarını devam ettirmeye karar veriyor. Yani İnegöl sanayicisinin umursamaz ve küçük hesapları yüzünden bırakmak zorunda kalıyorlar. Sonra ne mi oluyor. İçlerinden birinin önüne bir fırsat çıkıyor.

İnegöl’den ayrılıp İstanbul’a göç ediyor. Hani ülkemizden giden değerlerimizi ülke olarak nasıl kaybediyorsak işte onuda İnegöl’den İstanbul’a kaptırıyoruz. İnegöl beyin göçü veriyor. İstanbul’da bu İnegöl değeri sektörel olarak Mobilya değilde kendisine değer ve destek veren Kağıt Sektöründe yazılım yapmaya karar veriyor. Detayları çok önemli değil sonuç olarak yıl 2019 ve bu İnegöllü beyin göçü genç arkadaşımız şimdi Türkiye’de kağıt ve oluklu sektöründe yerli yazılımlar içerisinde en önemli 3 yazılım markasından birisinin yaratıcısıve sahibi. Anlatmaya çalıştığım arkadaşlar çok basit o değerimizi sektörel anlamda kaptırdık.

Ama İnegöl çok değerli ve kıymetli beyinlere sahip. Buradan Mobilya sektöründe faaliyette bulunan oda, dernek veya birliklere sesleniyorum. İnegöl Mobilyası Endüstri 4.0 ve daha modern üretim tesisleri için kendisine özel bir yazılıma sahip olmak zorunda. Aksi halde İtalya ve Almanya Mobilya markalarının yanında gittikçe zorlanacağı kesindir. Lütfen kendi içinizde yaratacağınız bütçeden gereğini yapın. Üretim sadece tasarım için ARGE değildir.

Toplam kalite temelleri içerisinde maliyetlerinizi, kontrollerinizi, analizlerinizi ve şirket hafızanızı tutmak zorundasınız. Sektörel yazılım için çok zaman kaybedildi. Zamanında bu arkadaşımıza gerekli destek sağlanmış olsaydı bugün Mobilyaya özel bir yazılım vardı ve o yazılımı İnegöl diğer Mobilya üreten kentlerimize hatta yurt dışına satıyordu. Bu kadar emin nasıl mı konuşuyorum. Şimdi kağıt ve oluklu sektörüne özel bu yazılım yurt dışından aşırı talep görmeye başladı.

Umarım bu köşe yazım yanlış anlaşılmaz. Kendi değerlerimizi göç verirken sebepleri düşünmeliyiz. İnegöl çocukları bir bir başka şehir ve ülkelere giderken Mobilyanın gücü ile övünen dostlarıma sesleniyorum. İnegöl Mobilyası ile kazandığınız ve lüks yaşam tarzlarınız için harcadığınız bedellerin 100 de biri ile oluşturacağınız bir havuz ile başarabilirsiniz. En azından gelecekte kendi makinalarımız ve kendi yazılımlarımız ile Mobilya üretebilirsiniz. İ

şte o zaman Avrupa ve Dünya bizi gerçekten kıskanacaktır. Bu havuz ile Teknik Meslek Liselerinde okuyan veya diğer liselerde okurken bu konulara yetenekli ve istekli olan çocuklarımıza gençlerimize gelin sahip çıkalım. Her aydın ve çağdaş düşünen sanayici dostumu saygı ve sevgi ile selamlıyorum. Sürçü lisan ettiysem af ola.” İfadelerini kullandı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?