Dolar 48,1125
Euro 56,2086
Altın 7.197,14
BİST 14.473,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 33 °C
Açık

“Gönül Dağı Nefesi” Yaza Merhaba Konseri İçin Geri Sayım Başladı

20.04.2025
A+
A-

26 Nisan’da Ankara’da gerçekleşecek “Gönül Dağı Nefesi” konserinde Ferhat Durmuş yönetiminde türkü şöleni yaşanacak.

Türk Halk müziğinin yüreklere işleyen ezgileri, 26 Nisan 2025 Cumartesi günü Ankara ’da sanatseverlerle buluşacak. Sebîlürreşad Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan “ Gönül Dağı Nefesi” Yaza Merhaba Konseri, hem türkü tutkunlarını hem de kültür sanat dünyasının temsilcilerini bir araya getirmeye hazırlanıyor.

Konserin şefliğini, TRT Ankara Radyosu Yurttan Sesler Korosu’nun deneyimli sanatçısı Ferhat Durmuş üstleniyor. Durmuş’un yönetimindeki “ Gönül Dağı ” Türk Halk Müziği Korosu, Anadolu’nun dört bir yanından derlenen seçkin eserlerle dinleyicilere müzik dolu, duygu yüklü bir akşam yaşatacak.

Saat 15.00’te başlayacak konser, yalnızca bir müzik dinletisi değil, aynı zamanda kültürün, kardeşliğin ve ortak hafızanın da bir yansıması olacak. Geleneksel ezgilerle yaza coşkulu bir başlangıç yapılması hedeflenen bu etkinlikte, geçmiş ile gelecek türküler aracılığıyla bir köprüyle buluşturulacak.

Bu anlamlı konserde, sahnede sürpriz bir isim de yer alacak. TRT Ankara Radyosu Yurttan Sesler Korosu’nun güçlü sesi, usta sanatçı Selma Geçer , konuk sanatçı olarak konsere renk katacak. Geçer’in sahne almasıyla birlikte, konserin sanat dolu atmosferi daha da zenginleşecek.

Ankara’nın kültür hayatına değer katan bu özel etkinliğe tüm müzikseverler davetli. “ Gönül Dağı Nefesi” konseri, yüreklerde iz bırakacak, türkülerle yoğrulmuş bir bahar akşamı vaat ediyor.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Yeni Slow Radyo