Geçmiş dönem PM Üyesi Güler Buğday makalesinde;
Son zamanlarda fark ettim ki Facebook veya sanal medya gerçekten bizlerden daha çok vefalı.
Geçmişte yaşanan özel ve güzel günleri unutmuyor ve unutturmuyor.
Hiçbir ilave yapmadan paylaşıyorum
Özellikle ülkemizde despot ve otokratik bir anlayışın tüm yaşamları olumsuz etkilediği, soygun düzeninin halkları aç ve susuz bıraktığı, yüzlerin gülmediği günümüzde anımsattıkları mutluluğumuz oluyor.
Anımsatılan, herkesin yüz ifadesinde birlikte olmanın ve dost olmanın mutluluğunun yansıdığı bu resimde olduğu gibi…
Tabi aramızdan canımızı çok yakarak ayrılan benim can dostum Abdullah Özer’in yokluğu ve özlemini saymazsak çok anlamlı ve güzel bir resim.
Kimse kimseyle düşman veya karşıt değil.
Hesap kitap yok.
Delege derdi yok.
Yol kesme yok.
Karalama ve can yakma yok…
Sağlık sorunları yaşadığım ve bu sıcaklarda Güre’yi bırakıp Bursa’da hastanelerde veya doktorlarda zamanımı geçirmek zorunda kaldığım için bu resim beni hem çok mutlu etti hemde çok düşündürdü.
Çünkü bakın sanal medyaya varsa yoksa delege seçimleri.
Siyasette yer edinmek isteyenler veya yer edinmiş olanların akılları fikirleri yapılan delege seçimlerinde!!!!
Öyle meşguller ki bu seçimlerle başka bir şey düşünemez olmuşlar.
Oysa değişen bir şey yok.
Ülke ciddi bir açmazın hatta çıkmazın içine hem ekonomik hem sosyal yaşam olarak sürüklenmiş; en önemli güç gerici bağnaz, soygun düzeninin baş aktörlerinden olan tarikat ve cemaatler eline düşürülmüş.
Bizler yani sözde sol/sosyal demokrat olması gerekenler; kim kimi yenecek, kimler kimleri diskalifiye edecek mücadelesinde tüm güçleri ile vuruşuyor hatta savaşıyorlar.
Fazla uzatmayacağım.
Yıllarca yazdım sonunda bir gözümden oluyorum.
Sadece bu resim bana bu duyguları anımsattı.
Özellikle yüzümüzdeki ifadelerin saf temiz ve hem mutlu hem umutlu insanlar olduğumuzu gösterdi.
Ben o günleri özledim.
Ben ihanet edilmeyen dostlukları ve iyilik bilen vefalı insanları çok özledim.
Bunun için insan olmak sadece insan olmak elimizde…
Sevgiyle, saygıyla, eşit yurttaşlar olarak barış ve kardeşlik duyguları ile özgür bir yaşam ve hakça paylaşılan bir düzende yaşayalım ve yaşatalım.