Dolar 46,6221
Euro 53,1847
Altın 6.125,04
BİST 14.274,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 32 °C
Parçalı Bulutlu

İÇİNDEN MÜZİK GEÇEN ÖYKÜLER UMUDAYAZ 26’DA DİNLEYİCİLERLE BULUŞTU.

26.06.2026
A+
A-

Bursa Vatan Medya Gurubu köşe yazarı Zeki Baştürk makalesinde;

MUDANYA – Uluslararası Mudanya Yazarlar Buluşması (UMUDAYAZ 26) kapsamında gerçekleştirilen günün ilk etkinliği, edebiyatseverleri öykünün büyülü dünyasında bir araya getirdi. Trilye Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve yazar Muhsine Arda tarafından yönetilen “İçinden Müzik Geçen Öyküler” başlıklı oturum, yoğun ilgi gördü.

Etkinlikte yazarlar Ayşen Işık, Defne Çizakça, Süreyya Aydınhan, Şifanur Özçelik Şirin, Zeynep Aliye ve Zeki Baştürk, kendi öykülerinden seçtikleri bölümleri dinleyicilerle paylaştılar. Her yazarın kendine özgü anlatım dili ve üslubuyla seslendirdiği öyküler, salonda duygusal ve düşünsel bir atmosfer yarattı.

Okunan öykülerde ağırlıklı olarak kadın, doğa, sevgi, barış ve savaş karşıtlığı temaları işlendi. İnsan yaşamının farklı yönlerine ışık tutan anlatılar, zaman zaman hüzünlendirdi, zaman zaman umut verdi. Özellikle kadınların yaşam mücadelesini, doğanın korunmasının önemini ve savaşların insanlık üzerinde bıraktığı derin izleri konu alan öyküler dinleyicilerden büyük beğeni topladı.

Oturum boyunca edebiyatın toplumsal duyarlılıkları görünür kılmadaki gücü bir kez daha ortaya çıkarken, öykülerin satır aralarından yükselen insan sevgisi ve barış çağrısı dikkat çekti. Katılımcılar, yazarların eserlerini kendi seslerinden dinleme fırsatı bulurken, etkinlik sonunda yazarlarla sohbet ederek görüş alışverişinde bulundu.

UMUDAYAZ 26 kapsamında gerçekleştirilen “İçinden Müzik Geçen Öyküler” oturumu, edebiyatın farklı seslerini aynı çatı altında buluşturarak festivalin en anlamlı etkinliklerinden biri olarak hafızalarda yer etti. Festival boyunca şiir, öykü, roman, çeviri ve medya alanlarında gerçekleştirilecek oturumların ise edebiyatseverlerle buluşmaya devam edeceği belirtildi.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.