Dolar 46,5150
Euro 53,0054
Altın 5.977,87
BİST 14.331,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 32 °C
Parçalı Bulutlu

Bursa’da Tekel Bayilerine 22.00 Uyarısı: Ceza Korkusu Büyüyor

25.06.2026
A+
A-

Bursa Tekel Gazete Bayileri ve Şans Oyunları Esnaf Odası ile sektör temsilcilerinin açıklamalarına göre, saat 22.00’den sonra alkollü içki satışlarına yönelik denetim ve cezai işlemlerde artış yaşanıyor. Esnafa, yüksek para cezalarıyla karşılaşmamaları için dikkatli olmaları çağrısı yapıldı.

Bursa’da faaliyet gösteren tekel bayileri, son dönemde artan denetimler ve uygulanan idari para cezaları nedeniyle endişeli günler geçiriyor.

Bursa Tekel Gazete Bayileri ve Şans Oyunları Esnaf Odası Başkanı Haydar Görgü ile Bursa Tekel Bayileri Derneği Başkanı Alper Özcan tarafından yapılan bilgilendirmede, saat 22.00’den sonra alkollü içki satışlarına ilişkin denetimlerin önemli ölçüde arttığı ifade edildi.

Sektör temsilcileri, alkollü içki satış saatlerine ilişkin uygulamalarda yetkinin mülki idare amirliklerine devredilmesinin ardından denetim süreçlerinin daha sıkı yürütüldüğünü belirtti. Yapılan açıklamada, kamu kurumları ve ilgili mercilerle gerçekleştirilen görüşmeler sonucunda mevcut uygulamaların devam edeceği yönünde bilgi alındığı ve denetimlerin önümüzdeki dönemde de süreceğinin anlaşıldığı kaydedildi.

Esnafa Tedbir Çağrısı

Oda yönetimi, üyelerinin yüksek tutarlı para cezalarıyla karşı karşıya kalmaması için çeşitli önlemler alınmasını tavsiye etti.

Yapılan değerlendirmelerde;

  • Saat 22.00’den sonra alkollü içki satışına yönelik işlemlerden kaçınılması,
  • Bu ürünlere yönelik indirim ve kampanyaların durdurulması,
  • İşletmelerin kendi risk analizlerini yaparak çalışma saatlerini yeniden değerlendirmesi,
  • Gerekli görülmesi halinde saat 22.00 sonrasında işletmenin kapatılmasının değerlendirilmesi

önerileri paylaşıldı.

Sektör Temsilcileri Girişimlerini Sürdürüyor

Oda ve dernek yöneticileri, sektörün yaşadığı sorunların çözümü ve uygulamaların yeniden değerlendirilmesi amacıyla ilgili kurumlar nezdinde görüşmelerin sürdüğünü açıkladı.

Esnaf temsilcileri, özellikle küçük işletmelerin artan maliyetler ve ekonomik koşullar nedeniyle zaten zor bir dönemden geçtiğini belirterek, yüksek cezaların işletmeler üzerinde ciddi ekonomik sonuçlar doğurabileceğine dikkat çekti.

Küçük Esnaf Endişeli

Bursa’daki birçok tekel bayisi işletmecisi, denetimlerin artmasının kurallara uyum açısından önemli olduğunu kabul etmekle birlikte, uygulamaların ekonomik etkilerinin de göz önünde bulundurulması gerektiğini savunuyor.

Özellikle gece saatlerinde yapılan satışların bazı işletmeler için önemli bir gelir kalemi olduğunu belirten esnaflar, olası para cezalarının küçük işletmeler üzerinde ağır yük oluşturabileceğini ifade ediyor.

Önümüzdeki süreçte hem sektör temsilcilerinin girişimlerinin hem de denetim uygulamalarının nasıl şekilleneceği merakla takip ediliyor.

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Saat 22.00 sonrası alkollü içki satışına ilişkin uygulamalar kamu düzeni açısından gerekli mi, yoksa küçük esnaf üzerinde ilave bir ekonomik yük mü oluşturuyor? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.