Dolar 46,1189
Euro 53,3654
Altın 6.368,09
BİST 13.742,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 29 °C
Parçalı Bulutlu

Turan Basın Birliği Teşkilatı Resmileşti: Türkiye Genelinde Güçlü Bir Basın Ağı Hedefleniyor

STK
09.06.2026
A+
A-

Türkiye, basın camiasında yeni ve önemli bir gelişmeye tanıklık ediyor. Hızlı bir oluşum süreci sonrası teşkilatlanmasını tamamlayan Turan Basın Birliği, resmi olarak faaliyet göstermeye başladı. Genel Başkan Vekili Şener Taşören, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, birlik ve dayanışmayı güçlendirme hedeflerini kamuoyuyla paylaştı.

Taşören, “Bugün itibarıyla Turan Basın Birliği Teşkilatı’nın tüzüğü ve yönetim kurulu listesi ilgili merciler tarafından onaylanmış olup, teşkilatımız resmiyet kazanmıştır. Bu önemli gelişmenin camiamıza, yerel ve ulusal basınımıza hayırlı olmasını temenni ediyoruz” dedi.

Açıklamada, Turan Basın Birliği’nin temel hedefleri de net bir şekilde ortaya kondu: Basın mensuplarının haklarını korumak, yerel basının güçlenmesine katkı sağlamak, mesleki dayanışmayı artırmak ve gazetecilik mesleğinin saygınlığını yükseltmek. Taşören, bu amaç doğrultusunda birlik ve beraberlik içinde kararlılıkla çalışılacağını vurguladı.

Türkiye Genelinde Teşkilatlanma Başlıyor

Turan Basın Birliği Teşkilatı, önümüzdeki dönemde Türkiye genelinde il ve ilçe başkanlıkları kurarak kapsamlı bir teşkilatlanma sürecine girecek. Şube atamalarının titizlikle ve liyakat esasına göre gerçekleştirileceğini belirten Taşören, “İlk etapta Marmara Bölgesi’nden başlayarak tüm bölgelerde teşkilat yapısını güçlendireceğiz. Hedefimiz, Allah’ın izniyle ülkemizin 81 ilinde güçlü ve etkin bir teşkilat yapısı oluşturmak” dedi.

Taşören, basın camiasını ortak bir çatı altında toplamak ve yerel medyanın sesini daha da güçlendirmek için kararlı bir şekilde ilerlediklerini ifade etti: “Bu süreçte emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, yapılacak görevlendirmelerin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Birlikte güçlü, birlikte daha büyük bir aile olacağız.”

Turan Basın Birliği Teşkilatı’nın resmileşmesi, Türkiye’de basın mensuplarının haklarını koruma ve mesleki dayanışmayı artırma yolunda önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Kuruluş, özellikle yerel basının güçlenmesine katkı sunmayı ve meslektaşlar arasında koordinasyonu artırmayı hedefliyor.

Haber: Zeki Demir / Alanya

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.