Dolar 48,0906
Euro 56,1592
Altın 7.239,57
BİST 14.501,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 33 °C
Açık

Hürriyetçi Eğitim Sen Bursa’dan bayrağa saldırıya sert tepki: “Sıfır toleransla reddediyoruz”

STK
21.01.2026
A+
A-

TÜRK BAYRAĞINA SALDIRIYA SERT TEPKİ: “BU BİR PROVOKASYON DEĞİL, AÇIK BİR DÜŞMANLIKTIR”

Hürriyetçi Eğitim Sen Bursa 2 Nolu Şube Başkanı Selahattin Gürses, Türk bayrağına yönelik gerçekleştirilen saldırıya ilişkin yaptığı yazılı basın açıklamasıyla sert ve net bir duruş ortaya koydu. Gürses, söz konusu eylemi “amasız, fakatsız, lakinsiz” bir şekilde lanetlediklerini belirterek, bayrağa uzanan her elin doğrudan Türk milletinin onurunu hedef aldığını vurguladı.

Gürses, bayrağa yönelik saldırıların hiçbir koşulda meşrulaştırılamayacağını ifade ederek, bu tür eylemlerin düşünce özgürlüğü kisvesi altında sunulmasının bilinçli bir çarpıtma ve açık bir provokasyon olduğunu söyledi.

“BAYRAK BU MİLLETİN NAMUSUDUR”

Türk bayrağının sıradan bir sembol değil, milletin varoluş iradesi olduğunu belirten Gürses, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Türk bayrağı; bu milletin namusudur, şerefidir, bağımsızlığının ve egemenliğinin tartışmasız sembolüdür. Ona uzanan her el, doğrudan Türk milletinin onuruna uzanmıştır.”

Gürses, hiçbir kişi, ideoloji ya da provokatif yapının bu kutsal değere yapılan saldırıyı masum gösteremeyeceğinin altını çizerek, sessiz kalmanın dahi bu alçaklığa ortak olmak anlamına geleceğini söyledi.

“BU BİR ÖZGÜRLÜK DEĞİL, BÖLÜCÜLÜKTÜR”

Açıklamada, bayrağa yönelik saldırıların ifade özgürlüğüyle ilişkilendirilmesinin kabul edilemez olduğu vurgulandı. Gürses, bu tür girişimlerin açıkça saygısızlık, düşmanlık ve bölücülük içerdiğini belirterek, toplumun sinir uçlarını hedef alan bu eylemlere karşı sıfır tolerans politikası uygulanması gerektiğini ifade etti.

“Buna göz yummak, geçiştirmek ya da görmezden gelmek, bu alçak eylemin ortağı olmaktır.”

“GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ, NORMALLEŞTİRMEYECEĞİZ”

Hürriyetçi Eğitim Sen’in bu konudaki duruşunun net olduğunu vurgulayan Gürses, milli değerlere yönelik hiçbir saldırının normalleştirilmeyeceğini belirtti. Açıklamada, sendikanın bayrağa uzanan her kirli elin karşısında dimdik duracağı ve bu mücadeleden en küçük bir geri adım atılmayacağı ifade edildi.

DEVLETE ÇAĞRI: EN AĞIR ŞEKİLDE HESAP SORULMALI

Gürses, Türk devletinin hukuk sınırları içinde ancak en sert ve kararlı biçimde gereğini yapacağına olan inançlarının tam olduğunu belirterek, sorumluların derhal tespit edilip en ağır şekilde cezalandırılmasının, kamu vicdanını rahatlatacağı gibi benzer eylemler için güçlü bir caydırıcılık oluşturacağını söyledi.

“BAYRAK SAHİPSİZ DEĞİLDİR”

Açıklamasının sonunda Gürses, Türk milletinin bayrağı uğruna can verdiğini ve gerekirse vermeye hazır olduğunu vurgulayarak şu ifadelerle mesajını tamamladı:

“Bayrağına sahip çıkamayanın vatanına sahip çıkması mümkün değildir. Aziz milletimiz müsterih olsun; bayrağımız da, devletimiz de, bu ülkenin onuru da sahipsiz değildir.”

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Yeni Slow Radyo