Dolar 46,9929
Euro 53,6680
Altın 6.225,55
BİST 14.321,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 31 °C
Açık

“Bu Zam Değil, Açıkça Vatandaşın Cebine Çökmektir!

08.01.2026
A+
A-

BESAŞ ve Temel Tüketim Zamlarına İsyan!

Anahtar Parti Bursa İl Başkanı Fikret Aslan’dan Sert Çıkış:

Bursa’da yeni yıl, zam yağmuruyla başladı.
1 Ocak itibarıyla BESAŞ ürünleri başta olmak üzere su, elektrik, doğalgaz ve temel tüketim kalemlerine %25 ile %40 arasında değişen fahiş zamlar, halkın belini bükerken; en sert ve net tepki Anahtar Parti Bursa İl Başkanı Fikret Aslan’dan geldi. Aslan, yapılan artışları “ekonomik zorbalık” olarak nitelendirdi.

“Bu Bir Maliyet Artışı Değil, Sosyal Yıkımdır”

Fikret Aslan yaptığı açıklamada, ekonomik krizin yükünün sistematik biçimde vatandaşa yıkıldığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Ekonomik darbe altında yaşam mücadelesi veren vatandaşın yanında durması gereken bazı özel şirketler ve kamu kurumları, girdi maliyetlerini bahane ederek halkın cebine çökmüştür. Bu yapılan zam değil; açıkça organize bir yoksullaştırma politikasıdır.

Aslan, özellikle BESAŞ gibi kamusal sorumluluğu olan kurumların ticari mantıkla hareket etmesini sert bir dille eleştirerek, sosyal belediyecilik söylemleriyle bu zamların yan yana duramayacağını vurguladı.

Doğalgaz Zamları Sobaya Dönüşü Başlattı: “Bu 2026’nın Ayıbıdır”

Doğalgaz fiyatlarındaki artışın artık tahammül sınırlarını aştığını ifade eden Aslan, çok sayıda ailenin yeniden soba kullanmaya mecbur kaldığını belirtti. Bu vahim tabloya dikkat çekmek amacıyla Anahtar Parti Bursa İl Binası’na 60 yıllık nostaljik bir soba kurdurduklarını açıklayan Aslan, bu adımın bir protestodan öte acı bir toplumsal gerçeğin aynası olduğunu söyledi.

“Bu soba bir nostalji değil, bir utançtır.
2026 yılında bir vatandaşın ısınmak için tekrar sobaya dönmesi, bu ülkenin ekonomi yönetiminin iflas belgesidir. Bu sembolik adımı, yöneticiler klimalı odalarından çıkıp halkın yaşadığı gerçeklerle yüzleşsin diye attık.”

“Halk Isınamazken, Zam Yapanlar Konfor İçinde”

Aslan, elektrik ve su zamlarının da özellikle dar gelirli kesimi çaresizliğe ittiğini belirterek, temel yaşam hakkı olan enerjiye erişimin lüks haline getirildiğini söyledi. Yapılan zamların hiçbir sosyal denge gözetmeden uygulandığını vurgulayan Aslan, bunun doğrudan sosyal devlet ilkesine aykırı olduğunu ifade etti.

“Seyirci Kalmayacağız, Sahaya İneceğiz”

Açıklamasının sonunda net bir siyasi duruş ortaya koyan Fikret Aslan, Anahtar Parti olarak bu sürecin karşısında duracaklarını belirterek şu sözlerle çıkış yaptı:

“Bursalıların yıllar içinde elde ettiği kazanımların bu hoyrat zam politikalarıyla heba edilmesine asla izin vermeyeceğiz. Vatandaşın yanında olan siyaseti masada değil, sahada yapacağız.
Bu düzene seyirci kalmayacağız.”

Aslan, zamların geri çekilmemesi halinde toplumsal itirazı büyüteceklerini ve konunun her platformda takipçisi olacaklarını da sözlerine ekledi.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.