Dolar 48,0996
Euro 56,1164
Altın 7.150,10
BİST 14.495,06
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 33 °C
Açık

Bursa’da Laiklik Karşıtı Provokasyon

27.12.2025
A+
A-

Cumhuriyet Düşmanlarına Karşı Net Mesaj!

Gerici, laiklik düşmanı ve Orta Çağ karanlığını savunan odaklar, Bursa şehir merkezinde bir kez daha alçakça bir provokasyona imza attı. Gece yarısı Namazgâh Mahallesi’nde sokak duvarlarına “Kahrolsun laiklik, yaşasın şeriat” yazıları yazmak, bu ülkenin Cumhuriyetine, halk iradesine ve anayasal düzenine yapılmış açık bir saldırıdır!

Sabah işe gitmek üzere evinden çıkan yurttaşlarımız, bu rezil ve alçak girişimi öfkeyle karşılamış, toplumun her kesimi bu provokasyonu kınamıştır. Bu yazılamalar ne ifade özgürlüğü ne de demokratik bir protestodur; bunlar doğrudan Cumhuriyet düşmanlığını ve halkın iradesine yapılan hain bir saldırıdır. Bu tür girişimler masum ve tesadüfi değildir; bilinçli, örgütlü ve hedefli bir karanlık aklın ürünüdür.

Bu topraklar bir zamanlar mandacılığa, ümmetçiliğe ve Orta Çağ karanlığına ev sahipliği yapmamıştır ve yapmayacaktır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde verilen Kurtuluş Savaşı’nda; Sakarya’da, Dumlupınar’da, Afyon’da emperyalizme destek veren, vatan hainliği yapan ve milletin bağımsızlık mücadelesine karşı duranların hayalleri nasıl paramparça edildiyse, bugün de aynı karanlık zihniyetin tüm hevesleri kursaklarında kalacaktır!

Laikliğe karşı yapılan her saldırı, Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı yapılmış bir saldırıdır. Cumhuriyetin kazanımlarını hedef alan, bu ülkenin özgürlük ve bağımsızlık değerlerini hiçe sayan hiç kimse bu topraklarda rahatça yaşamaz. Bu karanlık zihniyet bilmelidir ki; Türkiye Cumhuriyeti sahipsiz değildir. Atatürk devrimleri tartışma konusu olamaz, laiklik ise pazarlık masasına asla sürülemez!

Bu alçak provokasyonların failleri bir an önce ortaya çıkarılmalı ve sorumlular derhal yargı önüne getirilmelidir. Cumhuriyetin savunucuları, dün olduğu gibi bugün de dimdik ayaktadır ve geri adım atmayacaktır! Kimse sabrımızı korkaklık olarak değerlendirmesin!

Yıldırım Çalışma Grubu

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Yeni Slow Radyo